Iš Anglijos į Lietuvą atskriejo geros naujienos – savo lėšomis į veteranų taurės varžybas išvykę Lietuvos atstovai sėkmingai startavo jau šeštadienio lenktynėse, o biržiškis Egidijus Maciūnas (#54) iškovojo taškus. Jis pirmame Senjorų klasės važiavime finišavo šešioliktas tarp dvidešimt keturių sportininkų ir gavo pirmuosius penkis taškus.

Dar šešiais savo sąskaitą sportininkas papildė sekmadienį vykusiose antrose lenktynėse ir etapo bendroje įskaitoje iškovojo penkioliktąją vietą, o galutinėje čempionato įskaitoje pateko į stiprausiųjų dvidešimtuką.

Lietuviui kvalifikacinės varžybos nebuvo sėkmingos – biržiškis tarp dvidešimt keturių sportininkų liko dvidešimt pirmas, nuo lyderio atsilikęs beveik 30 sekundžių. Greičiausias sportininko ratas buvo pirmasi.

Pirmąsias lenktynes laimėjo Belgijos sportininkas J.Blancquaertas (#61), aplenkęs britą D.Thorpe‘ą (#11) ir tapo važiavimo nugalėtoju bei naujuoju bendrosios įskaitos lyderiu, pirmaujančiu traputėle vieno taškelio persvara. Trečiąją vietą Senjorų klasėje iškovojo stabiliai važiavęs prancūzas R.Simonas (#38).

Greičiausias iš Baltijos šalių atstovų buvo estas A.Krestinovas (#23 ), užėmęs šeštąją vietą.

Sėkmė pirmame važiavime šypsojosi ir Lietuvos atstovui E.Maciūnui. Egidijus pirmąjį ratą įveikė būdamas devynioliktoje vietoje, tačiau, laikui bėgant, iš lėto kilo pozicijomis aukštyn ir finišavo šešioliktas, iškovodamas pirmus penkis taškus Pasaulio motokroso senjorų klasėje.

Antrosiose lenktynėse sekmadienį E.Maciūnas pasirodė dar sėkmingiau – visą laiką važiavęs penkioliktoje vietoje, sportininkas šioje pozicijoje ir finišavo. Biržiškis pasaulio motokroso senjorų lenktynėse pateko į pirmąjį dvidešimtuką, iškovodamas penkioliktą vietą.

Pasaulio čempionu senjorų klasėje tapo britas D.Thorpe’as. Jis užtikrintai laimėjo antrąsias lenktynes, nors po pirmųjų jis buvo praradęs čempionato lyderio poziciją.

Pagrindinis jo konkurentas J.Blancquaertas antrose lenktynėse finišavo tik trečias ir turėjo atsisveikinti su galimybe tapti Pasaulio motokroso senjorų čempionu - jis pirmenybėse liko antras. Trečioji pirmenybių vieta netikėtai atiteko olandui T.Van Dijkui (#41), nes po pirmo etapo trečioje vietoje buvęs T.Godfroidas (#17) iš lenktynių pasitraukė sekmadienį, įveikęs tik pirmąjį ratą.

Estas A.Krestinovas (#23) vėl finišavo šeštas, tačiau tapo penktu stipriausiu motokroso senjoru pasaulyje 2007 m. Puikią septintąją vietą Pasaulio motokroso senjorų įskaitoje iškovojo latvis J.Mironovas (#49), antrose lenktynėse finišavęs penktoje vietoje.

2007 m. Pasaulio motokroso senjorų galutinė įskaita:

Vt.Nr.SportininkasŠalisTšk.
1.#11THORPE DaveD.Britanija94
2.#61BLANCQUAERT JanBelgija90
3.#41VAN DIJK ToineOlandija72
4.#38SIMON RegisPrancūzija70
5.#23KRESTINOV AndresEstija63
6.#28LEASK PerryD.Britanija51
7.#49MIRONOVAS JanisLatvija47
8.#30LEPAN FredericPrancūzija45
9.#17GODFROID ThierryBelgija42
10.#33KAHRO ValdurEstija41
11.#44FELDMANIS MarisLatvija41
12.#80MAKAROV JuriEstija33
.............................
16.#53VILDERS JanisLatvija17
.............................
20.#54MACIŪNAS EgidijusLietuva11
.............................
22.#99POVARS IgorsLatvija8
.............................
37.#18VAN RHEE GertOlandija0
Šaltinis
Griežtai draudžiama panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti portalo MX1.lt medžiagą kuriuo nors pavidalu be autorių sutikimo.
MX1.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją