Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, jos tituluojamos didžiausiu automobilių sporto renginiu Baltijos šalyse. Lenktynes jau aštuntą kartą pamečiui rengia „Promosportas“, šiemet pradėjęs partnerystę su telekomunikacijų bendrove "Omnitel".

Dar gerokai prieš šių lenktynių pradžią užfiksuotas naujas rekordas. Likus daugiau nei mėnesiui iki jų pradžios, paraiškas buvo atsiuntę 60 komandų iš visų Baltijos, o taip pat Suomijos, Belgijos, Vokietijos, Rusijos, Ukrainos valstybių.

Tačiau dėl trasos pralaidumo galimybių varžybų rengėjai buvo priversti apriboti paraiškų priėmimą.

Varžybų pirmąją dieną į Palangos Vytauto gatvę, kur po iškilmingo jų atidarymo buvo duotas startas lenktynių programoje esančioms pirmosioms „Battery“ supersprinto varžyboms, galingus ir greitus, specialiai šioms lenktynėms parengtus automobilius atvairavo 60 komandų. Palangos miesto meras Remigijus Alvydas Kirstukas, sveikindamas visus palangiškius ir kurorto svečius, pasidžiaugė, kad į kurortą ir visą šį unikalų pajūrio rekreacinį regioną kasmet suvažiuoja ne tik vis daugiau lenktynininkų, bet ir daugiau emocijų bei adrenalino, kurio atitinkamą dozę gali suteikti tik automobilių lenktynės, ištroškusių aistruolių.

Kreipdamasis į iškilmingam paradui išsirikiavusius lenktynininkus ir žiūrovus Kretingos rajono meras Valerijonas Kubilius pasidžiaugė, kad lenktynių nuotaika jau kelios dienos juntama ir Kretingoje, ir užtikrino, kad bent jau šeštadienį, kai vyks pagrindinės 1003 km lenktynės, Kretingos gatvės tikrai bus tuščios.

Aštuntųjų lietuviškuoju Le Manu vadinamų lenktynių pradžią kartu su merais paskelbęs „Promosporto“ vadovas Darius Jonušis palinkėjo visiems dalyviams saugių kilometrų ne tik varžybų trasoje, bet ir miestų gatvėse bei užmiesčio keliuose.

Kad lenktynių trasoje virs bekompromisinė kova, liudijo azartas ir pačiose pirmosiose supersprinto lenktynėse. Trumpoje distancijoje Vytauto gatvėje ekipažai kovojo ne dėl sekundžių, o dėl šimtųjų jos dalių, o pergalė po nepaprastai atkaklios kovos atiteko „Autus“ komandai, su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ įveikusiai trasą per 5,21 sek.

Antrą vietą supersprinte lenktynėse su „Audi A4“ užėmė „Auto Akstė“ (5,87 sek.), o treti su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ liko „Azagis GTR“ lenktynininkai (5,93 sek.).

Ketvirtadienį lenktynės persikels į Kretingos-Palangos kelių sankirtoje įrengtą 2994 m ilgio trasą, kur 11.00 val. prasidės pirmoji varžybų dalyvių treniruotė. Nuo 13.30 val. vyks „Topo centro-TV3 žvaigždžių drag“ lenktynės. Jose vienodais „Volkswagen Eos“ kabrioletais ketvirčio mylios distancijoje varžysis TV ir pramogų pasaulio žvaigždės.

Po to toje pačioje trasoje savo technikos galimybes demonstruos Lietuvos drag čempionato 4 etapo dalyviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją