"Kauno rudens" dalyviai varžysis ne tik čempionato įskaitoje, bet ir dėl Kauno, Zarasų bei Rokiškio merų taurių. Šiuo raliu rengėjai tradiciškai pagerbs ir žymių Lietuvos automobilių sporto meistrų brolių Kastyčio ir Arvydo Girdauskų atminimą.

Nors šalies ralio čempionato absoliutūs nugalėtojai (Rokas Lipeikis ir Renatas Vaitkevičius) jau žinomi, kai kuriose klasėse dar nemaža neaiškumų, kurie išsispręs būtent Kauno ralyje.

Į klausimą, kodėl ralio maršrutas šiemet pakrypo į Šiaurės Lietuvą, trečiadienį surengtame pristatyme rengėjai teigė, jog aplink Kauną tiesiog trūksta varžyboms tinkamų trasų, esamos yra gerai žinomos ir neįdomios, o jose neretai pasitaiko chuliganizmo atvejų, todėl visiems bus įdomiau išmėginti naujas trasas.

Pirmąją ralio dieną sportininkai startuos ir varžysis Kaune - miesto gatvėmis ir Kačerginės žiede, o kitą dieną įveiks naujas trasas Zarasų ir Rokiškio apylinkėse ir finišuos Rokiškyje.

Bendras ralio trasos ilgis - 282,4 km, o greičio ruožų ilgis - 122,5 km, iš kurių 92,6 km sudarys žvyrkeliai.

Ralis "Kauno ruduo" - vienas seniausių šalyje, be pertraukų rengiamas nuo 1974 metų, o 1981-aisiais jam pirmajam iš visų šalyje rengiamų automobilių ralių buvo suteiktas tarptautinio ralio statusas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją