Per dvi dienas ralio dalyviams teko įveikti 165,15 km, neįskaitant pervažiavimo iš Kačerginės į Raudondvarį, maršrutą, kuriame buvo 18 specialiųjų ir greičio ruožų, kurių bendras ilgis siekė 48,89 km.

Žurnalistai varžėsi ne tik savo automobilių klasėse, bet ir dėl daugelio specialiųjų prizų, kuriuos įsteigė šio renginio rėmėjai.

Iki 1,6 litro variklių darbo tūrį turinčių automobilių klasėje žurnalistų ralį laimėjo "Formulės-1" komentatorius Arūnas Volungevičius su Simonu Miežiu, važiavę "Dacia Logan" automobiliu. Šis duetas 1 min. 9,12 sek. pranoko antroje vietoje likusį TV laidos "Autopilotas" ekipažą - Ramūną Fetingį ir Laurą Sondeckytę, važiavusius "Audi A3". Trečioji vieta atiteko žurnalo "AutoMoto" redaktoriui Linui Butkui su Geda Korsakiene, kurie "Peugeot 107" automobiliu nugalėtojams pralaimėjo 1 min. 19,11 sek.

Iki 2,0 litro variklių darbo tūrį turinčių automobilių klasėje nugalėjo TV laidos "Ekipažas" vedėjas Dainius Leonavičius su Adomu Šablevičiumi ("Nissan Almera"), 2 min. 7,60 sek. pranokę darbo ir komandos draugų Valdo ir Pauliaus Valiukevičių ekipažą ("Honda Integra"). Trečioje vietoje, nugalėtojams pralaimėjęs 4 min. 19,66 sek., su "Opel Astra" liko "Autoekspreso" redaktorius Artūras Pakėnas, kuriam šįkart talkino dukra Eidvilė.

Galingiausių, per 2,0 litro variklių darbo tūrį turinčių automobilių klasėje nugalėtojų laurai atiteko jau "Auto Bild Lietuva" duetui Vitoldui Miliui ir Edmundui Poviliauskui ("Subaru Impreza"), kurie sugebėjo įgyti 39,36 sekundės persvarą prieš antroje vietoje likusį svečių iš Lenkijos Jaceko Jureckio ir Arkadiuszo Raszewskio ekipažą ("Opel Astra"). Klasės nugalėtojams pralaimėję 1 min. 7,73 sek. treti su "Mitsubishi Colt CZT" liko Donatas Stanionis su Stasiu Liku.

Rėmėjų arba VIP įskaitos laurai atiteko absoliučiai greičiausiam ralyje Vyto Bilinsko ir Lino Gataučio ekipažui ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"). Antri šioje įskaitoje liko Kęstutis Taškūnas su Andrejumi Savčenka, o trečioje vietoje - tėvo ir sūnaus Rimanto ir Rapolo Zapalskių ekipažas.

Komandų įskaitoje pirmąją vietą užėmė jungtinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos "Auto Bild" ekipa, surinkusi 32 taškus. Antroje pozicijoje su 29 taškais liko "PR United" komanda, trečiąją vietą užėmė "Delada-Keturi ratai" ekipa, pelniusi 24 taškus. Iš užsieniečių geriausiai pasirodė "Team Polska" ekipa, pelniusi 23 taškus ir užėmusi ketvirtąją vietą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją