Pagal nusistovėjusią tradiciją Tarptautinėje automobilių federacijoje (FIA) registruotą ralį “Vilnius 2007”, kuris kartu yra ir Lietuvos automobilių ralio atviro čempionato antrasis etapas, padedama rėmėjų rengia seniausia šalies automobilių sporto entuziastų visuomeninė organizacija - Lietuvos automobilių klubas, pernai pažymėjęs garbingą savo 80-čio jubiliejų.

“Vilniaus” raliai – irgi vienos seniausių Lietuvoje automobilių lenktynių, su keliomis mažomis pertraukomis kasmet rengiamos nuo 1961 metų.

Prie starto linijos - 70 ekipažų

Varžybų rengėjai kartu su renginio rėmėjais ne be pagrindo džiaugiasi, kad sportininkų bei žiūrovų dėmesys “Vilniaus” raliams ne blanksta, o tolydžio didėja. Būtent šie raliai tampa tikra sportinės technikos bei lenktynininkų puoselėjamų vilčių prasidedančam sezonui apžiūra, kuri tarsi savotiškas magnetas patraukia vis didesnį ne tik ralio meistrų, bet ir žiūrovų dėmesį.

Šįkart prie ralio “Vilnius 2007” starto linijos išsirikiuos 68 ekipažai (keturi varžysis ne ralio, o vadinamų “nulinukų” įskaitoje).

Šio sporto gerbėjai ralio trasose pamatys bene visus pajėgiausius šalies ralistus. Paraiškas jame dalyvauti pateikė Rokas Lipeikis, Saulius Girdauskas, Vytautas Švedas, Benediktas Vanagas, Deividas Jocius, Arūnas Strumskis, Evaldas Čirba, Dominykas Butvilas, Vilius Rožukas, Dovilas Čiutelė, Modestas Jakas ir daugelis kitų, kurių meistriškumas negali palikti abejingų.

Rimtą konkurenciją ne tik N4 grupėje lietuviams sudarys ir kaimyninės Latvijos Andžio Neikšano ir Edmondo Džigurio ekipažai, kurie į ralio “Vilnius 2007” trasas išvairuos greitus ir galingus “Mitsubishi Lancer Evo IX” automobilius.

Šiemetinio ralio dalyviams teks įveikti 407,87 kilometro distanciją, iš kurios 102,12 kilometro sudaro greičio ruožai, besidriekiantys žvyro danga.

Iš viso greičio ruožų ralio “Vilnius 2007” programoje – 5, tačiau visus juos žiūrovų patogumui ralio meistrai įveiks po du kartus. Susipažinimui su būsimų lenktynių trasa sportininkams skiriama viena diena varžybų išvakarėse – penktadienį, gegužės 11-ąją, nuo 8.30 iki 18.00 val.

Kiekvienam ekipažui tą dieną bus leista ne daugiau kaip po tris kartus, griežtai laikantis kelių eismo taisyklių, įveikti būsimų lenktynių trasą.

Startas - Širvintose

Šiemet ralio organizatoriai suteikė puikią progą iš arčiau su ralio organizacija, sportininkais bei jų kovine technika susipažinti Širvintų ir miesto apylinkių gyventojams. Skirtingai nuo ankstesnių metų ralis “Vilnius 2007” startuos ne šalies sostinėje, o netoli nuo jos esančiose Širvintose.

Gegužės 12 d. 8.45 val. aikštėje šalia Širvintų rajono savivaldybės (Vilniaus g. 61) rengiamas šių varžybų atidarymas, o jau po 15 minučių iš čia į pirmąjį greičio ruožą pajudės pirmasis ralio dalyvių automobilis.

Įveikę visus greičio ruožus sportininkai finišuos Vilniuje, Europos aikštėje šalia sostinės savivaldybės 18.30 val. Varžybų organizatoriai tikisi, jog ralį stebės daug žiūrovų, todėl prašo jų neprarasti savisaugos instinkto, besąlygiškai paklusti trasą saugančių tarnybų pareigūnų reikalavimams, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją