Šiemet ralio dalyviams - profesionalams, standartinių automobilių ir visureigių vairuotojams, motociklininkams ir žmonėms su negalia - teks įveikti 810 km ilgio trasą su 16 greičio ruožų (151 km). Pirmąją varžybų dieną lenktynininkai finišuos Telšiuose ir persikels į Anykščius, kur bus duotas startas antrąją varžybų dieną.

Anksčiau ralis "Aplink Lietuvą" trukdavo tris dienas. Šiemet varžybos, kurias rengia Lietuvos automobilių klubas, sutrumpintos atsižvelgiant į daugelio sportininkų pageidavimą.

Dalyvauti ralyje, kuris kartu bus ir Lietuvos automobilių ralio čempionato šeštasis etapas bei standartinių gamyklinių automobilių šalies pirmenybių trečiasis etapas, jau yra užsiregistravęs rekordinis skaičius ekipažų - per 80. Tikimasi sulaukti ir Baltarusijos lenktynininkų.

Varžybų vadovas Gintautas Šlėderis mano, kad ralis sportininkams bus nelengvas, ypač pirmoji varžybų diena, per kurią teks įveikti didžiąją dalį - 96,7 km - greičio ruožų.

Ralio organizatorius Lietuvos automobilių klubo prezidentas Stasys Brundza pasidžiaugė, kad, nepaisant įvairių problemų, ralis rengiamas jau dešimtą kartą.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet. Varžybos įtrauktos į Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) kalendorių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją