"Deja, ralyje nugalėti gali tik vienas ekipažas, ir šįkart tokia garbė teko mums, kuo labai džiaugiamės, - iškart po varžybų įvykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Lipeikis. - Pergalė itin svarbi, nes ji laimėta po nepaprastai atkaklios ir gražios kovos, tapusios tikra renginio puošmena. Neslėpsiu, jog šįsyk ne vieną kartą jau buvau besudedąs "ginklus" ir galvojau, kaip čia keisti taktiką, kad užimčiau aukštėlesnę vietą. Tačiau vieniems varžovams koją pakišo techninės problemos, kitiems - pernelyg aršus charakteris, o finiše pasirodė, jog mūsų tempas vėl buvo didžiausias".

Anot viešųjų ryšių agentūros "Visus Bonus", automobilių sporte būtent Visagine prieš dvylika metų debiutavusiam R. Lipeikiui tai buvo jau 12-asis žiemos ralis. Ir visus jis baigė tapdamas bent prizininku savo klasėje. Šeštadienį stabilumu garsėjantis sportininkas dalyvavo jau 51-ajame Lietuvos automobilių ralio pirmenybių etape.

Šeštadienį R. Lipeikio iškovota Visagino mero taurė - trečioji turtingoje jau ralio veteranu tituluojamo sportininko sporto trofėjų kolekcijoje. Daugiausia - net šešis žiemos ralius su skirtingais šturmanais yra laimėjęs daugkartinis šalies čempionas Saulius Girdauskas, keturis - Aurelijus Simaška, vieną - Vladas Pleskovas.

Antrąją vietą užėmė Latvijos atstovų - Janio Vorobjovo ir Gunčio Ervaldžio ekipažas su "Mitsubishi Lancer EVO VIII", nugalėtojams pralaimėjęs 3,5 sek.

"Mes čia pirmą kartą. Tačiau viskas pranoko lūkesčius. Puiki varžybų organizacija, labai įdomi trasa, o kova joje virė nuo pirmųjų iki pat paskutiniųjų metrų. Tokios lenktynės, kai nugalėtojai ir prizininkai išsitenka vos kelių sekundžių intervale - bet kokio renginio puošmena bei tikra dovana žiūrovams, kurių tokio gausaus būrio neteko stebėti net Suomijoje", - po varžybų sakė J. Vorobjovas ir G. Ervaldis.

Trečioje vietoje - Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku, vairavę tokį pat, tik naujesnės, IX modifikacijos, automobilį. Jie nugalėtojams pralaimėjo 4,9 sek.

Ketvirtąją vietą užėmė Deivido Jociaus ir Kastyčio Torrau ekipažas, vairavęs "Mitsubishi Lancer EVO IX" (+9,2 sek.).

Penktąją ir šeštąją vietas užėmė svečiai iš Estijos - atitinkamai Raineris Ausas ir Kristo Kraagas (+17,8 sek.) bei Egonas Kauras ir Simo Koskinenas (+45 sek.). Abu šie ekipažai važiavo "Subaru Impreza WRX STI SC" automobiliais.

Septinti liko 2004 metų šalies čempionai Evaldas Čirba ir Audrius Pivoras ("Mitsubishi Lancer Evo IX", +45,9 sek.), o tik aštunti buvo ralio favoritais laikyti S. Girdauskas ir Paulius Urbonas ("Ford Focus WRC", +1 min. 1,7 sek.).

Iš 57 ekipažų klasifikuoti 43.

Komandų įskaitoje pirmąją vietą užėmusi spaudos namų "ARX-Baltica" generalinio direktoriaus Rolando Dovidaičio ir VŠĮ "Nemuno žiedas" direktoriaus Eduardo Jako iniciatyva neseniai suburta "Automotoprojektų" komanda nelinkusi tuščiai barstyti skambių pažadų. Jos lenktynininkai pelnė 70 taškų. Antrąją vietą užėmė "Juta-Statoil" komanda, surinkusi 62,5 taško. Trečia su 40 taškų liko "Egzotika".

Šį ralį pirmą kartą rengė "Vanagas Racing" kompanija, vadovaujama žinomo ralio meistro Benedikto Vanago. Organizatorių skaičiavimais, varžybas stebėjo apie 50 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją