Lenktynėse dalyvaus ir dvi komandos iš Lietuvos. Ketvirtadienį "Neptūno" komanda sėkmingai praėjo techninę apžiūrą, kurios metu buvo tikrinamas automobilio atitikimas Dakaro lenktynių reikalavimams, patikrinta ar komanda turi privalomus homologuotus kombinezonus, šalmus ir pan.

"Techninę apžiūrą sėkmingai praėjome ir mašina jau laukia starto", - DELFI teigė ekipažo šturmanė Milda Petrus. "Buvo iškilę problemų dėl neatitikimo licencijoje (LASF išdavė ne pareiškėjo, bet dalyvio licenciją), tačiau viena britų komanda padėjo susitvarkyti.

Žinoma, buvo problemų ir dėl automobilio. Teko keisti per didelį oro ribotuvą, uždėti papildomus paminkštinimus ant apsauginių rėmų mašinos salone, taip pat kilo problemų dėl navigacinės įrangos pajungimo laidų, tačiau viskas buvo skubiai pataisyta. Labai pravertė mechaniko, kurį "dalijamės" su kitu ekipažu, pagalba", - laiške DELFI rašė "Neptūno" ekipažo narė.

Penktadienis ralio dalyviams yra laisva diena. "Neptūno" komanda žada skirti daugiau laiko poilsiui bei ieškoti stomatologo, mat ekipažo pilotui Gintui Petrui smarkiai įsiskaudėjo dantį, o priešaky - Afrika.

Lenktynių maratonas kirs Portugaliją, Ispaniją, Maroką, Mauritaniją, Malį ir Senegalą.

Lenktynių trasos ilgis - 7915 kilometrų, iš jų 4309 km - greičio ruožai. Lenktynėse jau užregistruoti 187 automobiliai, 250 motociklų ir 88 sunkvežimiai.