Prieš pat skrydį dalyviai teigė, jog nekantrauja pradėti lenktynes, nes laikas prieš lenktynių pradžią yra kone labiausiai varginantis. „Su lengvu jauduliu laukiame starto, nesame tikri, ar organizatorių komisija kuo nors nenustebins. Norime kuo greičiau startuoti, nes tik įvažiavus į pirmuosius lenktynių ruožus dings kankinanti nežinia“, – kalbėjo A. Petraitis.

Savaitę prieš startą maratono organizatoriams paskelbus apie trasos pakeitimus, lietuvių tai neišgąsdino. „Nors pakeitimai įvykdyti atsižvelgus į terorizmo grėsmę Malio valstybės teritorijoje, dėl to labai nesibaiminame.

Pasitikime organizatoriais ir tikime, kad jie pasirūpins lenktynių saugumu. Dėl įvykdytų pakeitimų sutrumpės bendra Dakaro trasa. Tai šiek tiek liūdina, nes kiekvienas etapas Afrikoje yra savotiškai ypatingas – kiekviename krašte savi smėlynai. Norisi visus pamatyti, jais pavažiuoti“, – teigė lenktynininkai.

Maratone taip pat dalyvaus dar vienas lietuvių ekipažas. „Neptūno komandos“ automobilį vairuos Gintas Petrus, o šturmanės vietoje sėdės jo žmona Milda Petrus.

Šiemetinio maratono dalyvių laukia sudėtinga trasa, nusidriekusi per Portugaliją, Maroką, Mauritaniją, Malį bei Senegalą. Patys sudėtingiausi ruožai dalyvių laukia Mauritanijos smėlynuose. O prieš tai Atlaso kalnuose, Maroke, teks įveikti sunkius akmenuotos trasos etapus.

Maratono finišas numatomas sausio 21 d. Senegalo sostinėje Dakare.