Nors Lietuvos ralio čempionatas jau pasibaigęs, bet atsirado sportininkų, negalinčių tverti be kovos ir greičio. Bene svarbiausias iš lietuvių šis ralis yra Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažui, kurie pretenduoja tapti Estijos čempionato prizininkais. Tuo tarpu kitiems dalyvaujantiems tai puiki proga palaikyti sportinę formą kovojant su kaimyninių valstybių lenktynininkais ir, be abejo, garsinti Lietuvos vardą užsienyje.

Pirmoji diena

Spalio 13 –ąją, Saremos salos miesto Kuressaare centre buvo duotas iškilmingas varžybų startas. Į jį susirinko per 130 dalyvių iš Estijos, Latvijos, Suomijos, Lietuvos ir Rusijos. Pravažiavę per ralio atidarymui skirtą šventinę estakadą, lenktynininkai iškart pasuko pirmojo greičio ruožo link. Iš viso pirmąją ralio dieną dalyviams teko įveikti tris iš 11 greičio ruožų. Pirmi du greičio ruožai vyko žvyro danga, o trečiasis miesto gatvėmis. Kaip ir buvo galima tikėtis, greičiausi penktadienį buvo du WRC automobilius pilotuojantys ekipažai. Greičiausias iš jų Norvegijos atstovų Andreas Mikkelsen ir Ola Floene su "Ford Focus 05 WRC". Laimėję du iš trijų greičio ruožų, jie 11,5 sekudės lenkia lietuviamas gerai pažįstamą Margus Murako ir Aare Ojame duetą su "Toyota Corolla WRC".

Iš Lietuvos atstovų aukščiausioje pozicije yra jau minėtas V.Švedo ir Ž.Sakalausko ekipažas su "Mitsubishi Lancer Evo IX" automobiliu. Po pirmosios dienos jie yra 7 – oje pozicijoje. Jaunasis Dominykas Butvilas, mieste vykusį greičio ruožą pralėkęs beveik identišku tempu kaip ir V.Švedas, šiuo metu užima 27 – ąją vietą. „Antrasis greičio ruožas buvo labai sugadintas, teko saugoti automobilį, kad nuvažiuotume iki finišo. Bet šiaip viskas vyksta pagal mūsu planą“, iškart po finišo apie pirmąją dieną sakė D.Butvilas. Sugadinta kelio danga skundėsi ir Audrius Višniauskas, važiuojantis "Mitsubishi Lancer Evo VI". Jis šiuo metu užima 46-ąją poziciją. Dariaus Janušo ir Aušros Brazdžionienės ekipažas po pirmosios dienos yra 34-as. 81–ju numeriu pažymėtą "BMW 318" vairuojantis Vytautas Baranauskas su šturmanu Edvinu Pagirsku, laikosi 66– oje vietoje.

Galingu "Mitsubishi Lancer Evo VIII" važiavę Vaidas Barakauskas ir Marius Samuolis, pasitraukė iš varžybų jau pirmame greičio ruože. Sugedo automobilio elektronika. Incidentą tame pačiame ruože, pasibaigusį virtimu, patyrė Estijos lenktynininkas P.Saluuri su šturmanu I.Lepp. Laimė, sportininkai nenukentėjo ir galėjo toliau tęsti varžybas.

Rezultatai po pirmosios „Saaremaa Ralii 2006“ dienos:

(vieta, start. Nr., vairuotojas/šturmanas, automobilis, laikas, klasė)

1.(2)A.Mikkelsen/ O.FloeneFord Focus 05 WRC 09.25:9A6
2.(1)M.Murakas/A.OjamaeToyota Corolla WRC +11.4A6
3.(9)A.Alen/J.KoljonenSubaru Impreza WRX Spec +12.5N3
4.(14)M.Remmak/O.SuuderMitsubishi Lancer Evo VI +19.8N3
5.(10)R.Aus/T.Kasak Subaru Impreza WRX STI +21.2N3
6.(3)S.Popov/T.PerostiMitsubishi Lancer Evo VI +25.4A6
7.(11)V.Švedas/Ž.SakalauskasMitsubishi Lancer Evo IX +25.4N3
.
27 (41)D.Butvilas/V.ButvilasSubaru Impreza WRX STI+01'04".3N3
.
.
34 (54)D.Janušas/A.BrazdžionienėMitsubishi Lancer Evo VIII+01:13.9N3
.
.
46 (5)A.Višniauskas/Č.VišniauskasMitsubishi Lancer Evo VI+01'34".6A6
.
.
66 (81)V.Baranauskas/E.PagirskasBMW 318+2:25.5E8

Šestadienį Saremos ralio antroji varžybų diena. kovą trasoje tęs penki iš šešių ekipažų iš Lietuvos. Lenktynės baigsis spalio 15 dieną - sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją