Tarp pačių jauniausių lenktynininkų, "F-Mikro" klasėje staigmeną pateikė Kasparas Tiškovas, kuris laimėjo pirmą finalą ir bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą.

Čempiono titulą apgynė antrą finalą laimėjęs Airidas Šiaurys, o antrą vietą sezone užėmė Lukas Stanevičius.

"F-Mini" klasėje etapą laimėjo nugalėtoju bendroje įskaitoje tapęs Mantas Neverdauskas, aplenkęs sezono prizininkais tapusius Paulių Paškevičių bei Justą Pangonį.

ICA klasėje šeštąjį etapą laimėjo Kevinas Gracholskis, aplenkęs nugalėtoju bendroje įskaitoje tapusį Martyną Tankevičių ir Denisą Lisovskį.

Tarp ICA-Junior klasės sportininkų čempiono titulą iškovojo Simas Juodviršis. Jis laimėjo ir paskutinį etapą, kuriame antras liko Matas Kiznis, o trečia - Joana Survilaitė.

Čempionato suvestinėje J.Survilaitei atiteko sidabro medalis, o bronzos apdovanojimu džiaugėsi Martynas Savickas.

Beje, būtent ICA ir ICA-Junior klasės pirmame finale įvyko avarija, per kurią susižeidė Dominykas Juknelevičius. Azartiškoje kovoje jis susidūrė su varžovu ir išlėkė iš trasos: laimei, po medikų apžiūros buvo konstatuota, kad sportininkui rimtų sužeidimų pavyko išvengti.

Antrąjį savo šio sezono titulą S.Juodviršis pelnė ROK-Junior klasėje. Jis laimėjo paskutinį etapą ir tapo nugalėtoju bendroje klasės įskaitoje. Antras Aukštadvaryje liko Anisas Žarkovas, trečias - Rojus Rimkus, o pirmenybių prizininkais tapo R.Rimkus ir Edvardas Skridaila, kurie iškovojo teisę spalio mėn. dalyvauti tarptautiniame finale Italijoje.

Kaunietis Martynas Griška pateisino ROK klasės lyderio vardą. Jis iškovojo pergalę paskutiniame etape ir įtvirtino pergalę čempionate. Prizines vietas etape ir čempionate iškovojo - Jonas Karklys ir Donatas Kundrotas, šis trejetas taip pat keliaus į Italiją.

Komandų rikiuotėje keturis etapus pirmavę Šiaulių kartingo klubo atstovai po penktųjų lenktynių praleido į priekį Klaipėdos "TSK-Autopunkto" lenktynininkus. Tad paskutinis etapas buvo proga pamėginti arba pavyti varžovus, arba užleisti jiems garbingą geriausios komandos titulą. Sėkmė šį kartą šypsojosi klaipėdiečiams, kurie užsitikrino ir sezono nugalėtojų vardą.

Nors čempionatas jau baigėsi, kartingo meistrų laukia dar vienos varžybos: sezono uždarymo lenktynėse bus kovojama trasoje, o po to lauks maloniausia dalis - čempionato prizininkų apdovanojimai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją