“Kaip gera iškovoti taip ilgai lauktą pergalę. Tuo džiaugiasi visa komanda. Puiku, kad daugiau interviu metu neturėsiu kalbėti apie tai, kaip per 113 lenktynių taip ir nepelniau pergalių. Gera bus sakyti, kad per 113 lenktynių iškovojau bent 1 pergalę”, - po lenktynių džiaugėsi J.Buttonas.

“Kokia dramatiška diena. Lenktynės buvo neįtikėtinos, besikeičiančios oro sąlygos visiems apsunkino varžybas. Nugalėjau startavęs iš keturioliktosios vietos - lenktynės negalėjo susiklostyti geriau”, - aiškino „Honda“ lenktynininkas.

“Noriu visiems padėkoti. Gera matyti, kad turime bolidą, su kuriuo galima kovoti dėl pergalių lenktynėse. Komanda dirbo labai sunkiai, jai reikėjo daug laiko, kad tai pasiektų. Pagaliau mes esame čia”, - dėkojo savo ekipai britas.

“Jei mano balsas skamba juokingai, tai dėl to, kad smarkiai rėkiau. Buvo smagu vytis Alonso. Puikiai pasirinkome padangas, ypač paskutiniojo sustojimo metu. Šiandien buvome mąstanti komanda, ne tik turėjome patį geriausią bolidą”, - pridūrė jis.

J.Buttonas atskleidė, kad mėgavosi paskutiniais lenktynių ratais ir netroško, kad jie kuo greičiau pasibaigtų.

“Neįtikėtina, tačiau važiuodamas paskutiniuosius dešimt ratų netroškau kuo greičiau pasiekti finišo. Paprastai, kai pirmauji lenktynėse, paskutinieji ratai trunka amžinybę. Šįkart aš jais mėgavausi. Tai buvo pats geriausias jausmas - žinai, kad važiuoji link savo pirmosios pergalės”, - tvirtino lenktynininkas.

2000 metais „Formulėje-1“ debiutavęs J.Buttonas dalyvavo 113 lenktynių. 14-oje iš jų jis užlipo ant apdovanojimų pakylos, tačiau pergalę pelnę tik kartą - šį savaitgalį Vengrijoje.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.

"F-1" čempionatas savaitgaliais per TV3 ir Tango TV.