Nugalėjo Michaelis Schumacheris, o antras finišo liniją kirto Felipe Massa.

Trečiąją vietą užėmė „McLaren“ ekipos narys Kimi Raikkonenas.

Ketvirtojoje vietoje finišavo „Honda“ lenktynininkas Jensonas Buttonas, už savo nugaros palikdamas „Formulės-1“ čempionato lyderės „Renault“ atstovus Fernando Alonso ir Giancarlo Fisichellą.

Greičiau važiavusių varžovų gedimais pasinaudojo ir taškus iškovojo septintoje vietoje lenktynes baigęs „Toyota“ pilotas Jarno Trulli ir aštuntoje finišavęs „Red Bull“ atstovas Christianas Klienas.

Pergalė Hockenheime leido M.Schumacheriui gerokai sumažinti atsilikimą nuo „Formulės-1“ čempionate pirmaujančio F.Alonso. Dabar šiuos du sportininkus skiria vos 11 taškų.

Taip pat sumažėjo skirtumas tarp „Renault“ ir „Ferrari“ komandų konstruktorių taurės įskaitoje – ekipas dabar skiria tik 10 taškų.

Lenktynių pradžioje savo pozicijas išlaikė kvalifikacijoje greičiausiais buvę K.Raikkonenas, M.Schumacheris ir F.Massa.

Įspūdingai startavo F.Alonso, atsidūręs iškart už komandos draugo G.Fisichellos nugaros.

1-ajame rate netrūko incidentų rikiuotė viduryje. „Toyota“ lenktynininkas Ralfas Schumacheris įsirėžė į „Red Bull“ atstovo Davido Coulthardo bolido šoną. Abu sportininkai turėjo apsilankyti techninio aptarnavimo zonoje, tačiau tęsė lenktynes. R.Schumacheris už avarijos sukėlimą buvo nubaustas pravažiavimo bauda. Paskutiniajame 1-ojo rato posūkyje iš trasos išlėkė ir lenktynes baigė „Williams“ lenktynininkas Nicko Rosbergas. Jau 3-iajame rate iš lenktynių turėjo pasitraukti Pedro de la Rosa – sugedo jo „McLaren“ bolidas.

Lenktynių pradžioje pirmavęs K.Raikkonenas, kaip ir tikėtasi, pirmasis, 9-ajame rate, pasuko į techninio aptarnavimo zoną papildyti kuro atsargų. Čia suomį ištiko nesėkmė –kilo problemų tvirtinant vieną jo automobilio galinių ratų, dėl ko sustojimas užtruko net 15,2 sekundės. Iš kovos, tuo tarpu, dėl gedimo pasitraukė „BMW Sauber“ lenktynininkas Nickas Heidfeldas, važiavęs pačiame rikiuotės gale.

Ankstyvas K.Raikkoneno sustojimas leido į trečiąją vietą pakilti J.Buttonui. Britas taip pat sustojo palyginti anksti, 16-ame rate, ir į trasą grįžo iškart už K.Raikkoneno. Nepaisant to, „Honda“ lenktynininkas buvo pastebimai greitesnis už „McLaren“ atstovą ir jį aplenkė.

Kiti lenktynių lyderiai – „Ferrari“ ir „Renault“ sportininkai – į techninio aptarnavimo zoną suko tik nuo 20 iki 22 rato. Tai leido į trečiąją vietą pakilti tuo metu dar nesustojusiam „Williams“ lenktynininkui Markui Webberiui. Australas dar ilgai išsilaikė trasoje, į boksus pasukdamas tik 28-ame rate. Kartu su juo jau antrajam sustojimui pasuko ir K.Raikkonenas. Vėlyvas sustojimas boksuose M.Webberiui į trasą leido sugrįžti penktoje vietoje, o prieš jį važiavo tik M.Schumacheris, F.Massa, J.Buttonas ir G.Fisichella.

32-ame rate lenktynes paįvairino „BMW Sauber“ lenktynininkas Jacques Villeneuve‘as. Kanadietis į paskutinį trasos posūkį įlėkė neįprasta trajektorija ir beveik tiesiai įsirėžė į padangų sieną, taip baigdamas savo ir komandos lenktynes.

Greičiausiai dėl sudilusių padangų prieš pat antruosius sustojimus boksuose pastebimai tempą sumažino ketvirtas važiavęs G.Fisichella. Jį greitai prisivijo ir aplenkė M.Webberis.

Trečioje vietoje važiavęs K.Raikkonenas, turėjo stoti dar vieną, trečiąjį, kartą. Tuo tarpu, visi kiti lenktynėse pirmavę sportininkai buvo pasirinkę dviejų sustojimų taktiką.

55-ame rate K.Raikkonenas sustojo paskutinįjį kartą. Suomio sustojimas užtruko vos daugiau nei 6 sekundes, o į trasą jis sugebėjo grįžti greta M.Webberio. Lenktynininkų tarpusavio dvikova artimiausiame posūkyje pasibaigė geresnėje trasos pusėje buvusio suomio pergale. K.Raikkonenas iškart ėmė vytis trečioje vietoje važiavusį J.Buttoną. Pasivijęs varžovą, suomis nesunkiai jį aplenkė ir užsitikrino vietą ant prizininkų pakylos.

58-ame rate nesėkmė ištiko įspūdingai važiavusį ir po ilgos pertraukos „Williams“ komandai galėjusį pelnyti taškų M.Webberį – sugedo penktoje vietoje važiavusio australo bolide sumontuotas „Cosworth“ variklis.

Likus vos septyniems ratams iki lenktynių pabaigos, rimtą klaidą padarė F.Alonso. Ispanas viename iš posūkių trumpam išlėkė iš trasos, tačiau sugebėjo į ją sugrįžti ir išlaikyti turimą poziciją. Po šio incidento prie jo ir G.Fisichellos pavojingai priartėjo J.Trulli, tačiau iki lenktynių finišo jokios grėsmės „Renault“ lenktynininkams taip ir nesukėlė.

Kitas „Formulės-1“ čempionato etapas vyks jau po savaitės, rugpjūčio 6 dieną, Vengrijoje, Hungaroringo trasoje.

Iki pirmenybių pabaigos liko 6 etapai.

Vokietijos GP lenktynės (pilotas, komandak (padangos), laikas):

1M.SchumacherisFerrari(B)1h27:51.693
2F.MassaFerrari(B)+ 0.720
3K.RaikkonenasMcLaren-Mercedes(M)+ 13.206
4J.ButtonasHonda(M)+ 18.898
5F.AlonsoRenault(M)+ 23.707
6G.FisichellaRenault(M)+ 24.814
7J.TrulliToyota(B)+ 26.544
8Ch.KlienasRed Bull-Ferrari(M)+ 48.131
9R.SchumacherisToyota(B)+ 1:00.351
10V.LiuzziToro Rosso-Cosworth(M)+ 1 ratas
11D.CoulthardasRed Bull-Ferrari(M)+ 1 ratas
12S.SpeedasToro Rosso-Cosworth(M)+ 1 ratas
13Ch.AlbersasMF1-Toyota(B)+ 1 ratas
14T.MonteiroMF1-Toyota(B)+ 2 ratai
15M.WebberisWilliams-Cosworth(B)N/F
16T.Sato SuperAguri-Honda(B)N/F
17J.Villeneuve’asBMW Sauber(M)N/F
18R.BarrichelloHonda(M)N/F
19N.HeidfeldasBMW Sauber(M)N/F
20P.de la RosaMcLaren-Mercedes(M)N/F
21S.YamamotoSuper Aguri-Honda(B)N/F
22N.RosbergasWilliams-Cosworth(B)N/F

Lyderių rikiuotė bendrojoje pasaulio "Formulės-1" čempionato įskaitoje (po 12 etapų):

1.Fernando Alonso(Ispanija)100 tšk.
2.Michael Schumacher(Vokietija)89
3.Felipe Massa(Brazilija)50
4.Giancarlo Fisichella(Italija)49
5.Kimi Raikkonen(Suomija)49
6.Juan Pablo Montoya(Kolumbija)26
7.Jenson Button(D.Britanija)21
8.Rubens Barrichello(Brazilija)16
9.Ralf Schumacher(Vokietija)13
10.Nick Heidfeld(Vokietija)13

Konstruktorių taurės įskaitoje ir toliau pirmauja "Renault" gamintojai, tačiau "Ferrari" komanda atsilieka jau tik 10 taškų. Trečiojoje pozicijoje "McLaren-Mecedes" ekipa:

1."Renault"149 tšk.
2."Ferrari"139
3."McLaren-Mercedes"77
4."Honda"37
5."Toyota"23
6."BMW Sauber"20
7."Red Bull"12

Daugiau informacijos ieškokitewww.f-1.lt. "F-1" čempionatas savaitgaliais per TV3 ir Tango TV.