„Nors visi susiduriame su neregėta sveikatos krize, vis tik sunkiausioje padėtyje šiandien atsidūrę medikai. Matome kainą, kurią kasdien asmeniškai moka už mūsų gyvybes kovojantys herojai. Dažnam tai reiškia ne tik asmeninių poreikių atsisakymą, apleistus įsipareigojimus šeimai, bet ir pavojingą akistatą, keliančią grėsmę jų pačių sveikatai ir net gyvybei. Norime, kad po beveide koronaviruso statistika esantys medikai turėtų bent vienu rūpesčiu mažiau ir nesirūpintų dėl asmeninių ryšio sąskaitų“, – sako Pranas Kuisys, „Bitės“ generalinis direktorius.

Pasak jo, „medikams padėti galime kiekvienas mūsų – elkimės atsakingai ir likime namuose. Suremkime pečius paskutinei kovai su virusu ir kitąmet galėsime grįžti į įprastą gyvenimą, kurio taip pasiilgome.“

„Privataus verslo iniciatyvos – kaip niekad svarbios, tikrai daugelis galime rasti būdų, kaip pagelbėti tiems, kurie šiandien yra priešakinėse linijose su klastinga liga. Todėl šiandien laiškais, kviečiančiais šalies bendroves savo prekėmis, paslaugomis ar kita forma pakvietėme padėti medicinos sektoriaus darbuotojams lengviau įveikti šią pandemiją“, – sako P. Kuisys.

Dar pavasarį „Bitė“ savo klientams medikams nemokamai suteikė ryšio paslaugų. Atsižvelgiant į jautrią šiandienos situaciją, „Bitė“ automatiškai kompensuos asmenines medikų ryšio paslaugų sąskaitas Lietuvoje dar 3 mėnesiams. Medikai nemokamai galės naudotis skambučiais, trumposiomis žinutėmis ir interneto ryšiu Lietuvoje, taip pat bus kompensuotos ekrano draudimo įmokos. Norintiems dalyvauti programoje dar pavasarį užsiregistravusiems medikams nieko daryti nereikia – dovana juos pasieks jau su sausio mėnesio sąskaita.

Ryšio paslaugas Lietuvoje nemokamai teikiamos 3 mėnesius – gruodį, sausį ir vasarį.

Nekompensuojamos trečiųjų šalių paslaugos, tokios, kaip parkavimas, parama trumpaisiais ir kitais numeriais, lizingas, atsiskaitymai „Google Play“ ir „Apple Store“ parduotuvėse ir kt. Dovanojamos nemokamos paslaugos asmeninėms medikų sąskaitoms.

„Bitė“ jau apmokėjo ryšio paslaugas tūkstančiams medikų ir per pirmąją karantino bangą šiemet medikams, gydymo ir kitoms įstaigoms jau skyrė beveik 200 tūkst. eurų.