SALDA UAB visada laikėsi socialiai atsakingo verslo principų, puoselėjo gamtą ir rūpinosi aplinka, kurioje yra įsikūrusi ir veikia. Juk svarbu ne tik naudoti „žalią“ energiją, bet ir stengtis mažinti jos suvartojimą vengiant švaistymo. Viena didžiausių pramonės įmonių Šiaurės Lietuvoje kuria ir gamina mažai elektros energijos suvartojančius vėdinimo įrenginius, įmonėje įrengtos saulės elektrinės, biokuro katilinė. Įdomu tai, kad įmonei plečiantis, jos teritorijoje augę ąžuolai nebuvo iškirsti, o tvarkingai įkomponuoti į pastatų kompoziciją ir dabar nedideliame kiemelyje darbuotojai ilsisi pertraukų metu po ne vieną dešimtmetį skaičiuojančiais ąžuolais.

„Mūsų miestas kasdien vis gražėja: tvarkomos aikštės, skverai, parkai, tad SALDA taip pat norėjo prisidėti prie gerbūvio kūrimo. Minėdami 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme padovanoti miestui tai, kas turi išliekamąją vertę, gali prisidėti prie miesto, kuriame įmonė įleidusi šaknis, patrauklesnės aplinkos kūrimo. Mes gaminame įrenginius, gryninančius orą patalpose, tad nusprendėme, kad turėtume prisidėti ir prie tyresnio aplinkos oro mūsų mieste. Taip gimė mintis padovanoti ąžuolų, tų tvirtų, ilgaamžių medžių mūsų miestui – Šiauliams“, – sako įmonės savininkas Petras Baronas.

Įmonės generalinis direktorius Petras Baronas pasakoja, kad pavasarį aplinka, kur pasodinti ąžuolai, bus baigta tvarkyti, taip pat bus pasėta veja. „Saldos“ ąžuolų alėja bus palaipsniui plečiama, sodinama daugiau ąžuoliukų, taip pat planuojama įrengti keletą suoliukų ir takelius, kad būtų galima pasivaikščioti, atsisėdus ant suoliuko pasigrožėti atsiveriančia miesto panorama.

SALDA UAB ne tik pasodino, bet ir įsipareigojo miestui prižiūrėti ir puoselėti šią ąžuolų alėją. Įmonės vadovai dėkoja Šiaulių miesto savivaldybei už suteiktą galimybę „įkurdinti“ ąžuoliukus miestui priklausančiame žemės sklype.