Atsakomybė būti vieningiems su medicinos darbuotojais

Įmonės vadovybė ir darbuotojai supranta, kad pandemijos metu svarbu saugoti ir save, ir kitus, todėl didelę dalį darbo organizavo ir tebeorganizuoja nuotoliniu, t.y., saugesniu būdu. Įmonė atsakinga ne tik savo darbuotojų, bet ir sveikatos priežiūros specialistų, o tuo pačiu – ir pacientų atžvilgiu. Medicinos darbuotojų palaikymas atsispindi ne tik padrąsinančiu žodžiu, bet ir parama apsaugos priemonėmis, nuotoliniam darbui skirtais kompiuteriais ir kitomis medicininėmis prekėmis. Pavyzdžiui, įmonė gydymo įstaigoms padovanojo per 100 naujų kompiuterių, o apsaugos priemonių stokojantiems medicinos darbuotojams – daugiau nei 5000 apsauginių veido skydelių ir dar didesnius kiekius apsauginių medicininių veido kaukių ir respiratorių. Bendrovė ilgus metus gydymo įstaigoms tiekia paramą įvairiais vaistiniais preparatais bei kitomis medicininėmis priemonėmis, pavyzdžiui, fonendoskopais, arterinio kraujo spaudimo matavimo aparatais ir tai daro remdamasi etikos bei skaidrumo principais.

Įmonė prie apsaugos nuo viruso prisideda tuo, kuo gali

Tuo metu, kai po visą pasaulį paplito visiškai naujas koronavirusas, Lietuvos medicinos darbuotojams labai trūko elementariausių apsaugos priemonių. Įmonė pasistengė gauti ir jų, tačiau kiekis buvo labai ribotas, nes kokybiškų ir apsauginę funkciją tinkamai atliekančių priemonių trūko visame pasaulyje. Vis dėlto bendrovės atsakomybė buvo apipavidalinta ir kitu, originalesniu būdu. „Berlin Chemie Menarini Baltic“ gamina nosies purškalus su jūros vandeniu, kurie, nors nuo viruso tiesiogiai ir neapsaugo, bet gali padėti palaikyti nosies higieną ir taip sumažinti virusų ir kitų patogenų ekspozicijos tikimybę. Vilniaus oro uosto, įvairių ligoninių bei Pirminės sveikatos priežiūros centrų darbuotojams bendrovė padovanojo didelį kiekį nosies purškalų, nes šie asmenys su viruso rizika susiduria kasdien ir taip nuolat rizikuoja ne tik savo, bet ir savo šeimos, pacientų bei kitų aplinkinių sveikata. Įmonės darbuotojai tiki, kad suvienijant jėgas pačiais įvairiausiais būdais, galima pasiekti kur kas daugiau. Atsakingas požiūris padės greičiau suvaldyti pasaulį krečiančią pandemiją.

Geri darbai nuo pat įkūrimo

Lietuvos didmeninė vaistų prekybos bendrovė „Berlin Chemie Menarini Baltic“ jau beveik 30 metų gali vadintis viena atsakingiausių Lietuvos įmonių. Ši bendrovė nuo pat savo veiklos pradžios svarbų vaidmenį skyrė ne tik geram inovatyvių ir kokybiškų vaistų prieinamumo palaikymui, bet ir socialinėms, paramos ir vienybę sunkiais momentais skatinančioms iniciatyvoms. Bendrovė savo atsakomybių nepamiršo ir COVID – 19 pandemijos metu. Net ir pakitus aplinkybėms, ji ir toliau sieks išlikti atsakinga ir gydymo įstaigas, sveikatos organizacijas bei socialines iniciatyvas skaidriai (pagal Vaistų rinkodaros etikos kodekso principus) remiančia įmone. Ši įmonė savo asortimente turi net apie 50 skirtingų pavadinimų vaistinių preparatų ir medicinos priemonių. Beveik kiekvienam Lietuvos gyventojui žinomi tokie nereceptinių vaistų ir medicinos priemonių pavadinimai kaip „Mezym“, „Espumisan“, „Quixx“, „Prostamol Uno“, „Lioton“, „Dolmen“ ir kiti.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)