„Šiaulių „Akropolyje“ veikiančios parduotuvės, paslaugų teikimo, maitinimo ir pramogų vietos dirba įprastu režimu. Atidžiai stebime situaciją tiek visos šalies mastu, tiek ir Šiauliuose bei jų apylinkėse, palaikome visus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimus ir dar labiau stipriname įvairias prevencines saugumo priemones. Laikomės griežtų higienos taisyklių, papildomai skirdami dėmesio galimai viruso prevencijai, nuolatos bendraujame su nuomininkais, kurie aktyviai prisideda prie saugaus apsipirkimo patirties prekybos centre užtikrinimo“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Ypatingą dėmesį skiriant lankytojų ir darbuotojų saugumui, tiek Šiaulių, tiek ir Vilniaus bei Klaipėdos „Akropoliuose“ mažiausiai kelis kartus per dieną dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai ir sanitarinės patalpos, ventiliacijos sistema veikia visu pajėgumu, periodiškai keičiami jos filtrai. Rudenį visuose trijuose „Akropoliuose“ bus įdiegtos papildomos priemonės virusų prevencijai: automatizuotai UV spinduliais bus dezinfekuojami eskalatorių ir travelatorių (judamųjų takų) porankiai, taip pat oras liftų kabinose. Bendra investicija į šią įrangą siekia 100 tūkst. eurų.

Primename, kad į prekybos ir pramogų centrus lankytojai įleidžiami tik su apsauginėmis veido kaukėmis. Rekomenduojama nuolat naudotis dezinfekciniu skysčiu, kurio galima rasti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrus, šalia sanitarinių zonų, parduotuvėse, maitinimo įstaigose bei pramogų erdvėse. Taip pat išlaikyti saugų, bent 1 metro atstumą nuo kitų žmonių, o pajutus bet kokius peršalimui būdingus simptomus jokiu būdu nesilankyti jokiose viešose vietose, likti namuose ir vengti nereikalingų kontaktų.

Šiaulių miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisija, reaguodama į COVID-19 plitimą, nusprendė iki spalio 11 d. įvesti mieste tam tikrus apribojimus: neorganizuoti jokių renginių uždarose bei atvirose erdvėse, darbą, mokslą bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų neformalaus ugdymo veiklas organizuoti nuotoliniu būdu, riboti paslaugų teikimą bibliotekose, asmenų patekimą į gydymo įstaigas.

Apie „Akropolis Group“:
Baltijos šalyse pirmaujanti prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo bendrovė „Akropolis Group“ valdo prekybos centrų vystymo ir valdymo paslaugų įmones Lietuvoje ir Latvijoje. Lietuvoje „Akropolis Group“ valdo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, Latvijoje - „Akropole“ Rygoje.