2020 m. „Lietuvos Maximalistais“ tapo 98 moksleiviai, o projekto fondą sudarė 80 tūkst. eurų. Programos laimėtojais tapusiems moksleiviams visus mokslo metus kiekvieną mėnesį bus skiriamos išaugusios 170 arba 85 eurų dydžio stipendijos.

„Ši projektą ypatingai vertinu dėl jo tęstinumo: „Lietuvos Maximalistus“ vykdome jau aštuonioliktą kartą. Tai darome, nes matome jo prasmę ir naudą. Šiemet turėjome didžiausią paraiškų skaičių per visą projekto gyvavimo laikotarpį. Matydami kasmet augantį susidomėjimą, šiemet padidinome stipendijas. Žinoma, moksleiviams svarbus ne tik finansinis palaikymas, bet ir jų darbo, pastangų pripažinimas“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Vykdant programą buvo renkami mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologiškumo, inovacijų ir pažangumo sričių „Lietuvos Maximalistai“.

Šių metų „Lietuvos Maximalistų“ komisiją sudaro Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas, Lietuvos Kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis, VGTU strateginės partnerystės prodekanė ir MOSTA centro Politikos analitikė Milena Medineckienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus metodininkė Vilma Maniušienė ir prekybos tinklo „Maxima“ atstovai.

Šių metų „Lietuvos Maximalistai“ – 18-oji nacionalinės moksleivių skatinimo programos karta. Per visus šiuos metus gabių ir talentingų vaikų pasiekimams skatinti „Maxima“ skyrė jau daugiau nei 450 tūkst. eurų. „Maximalistų“ alumnų rate tokie garsūs šalies talentai, kaip Martynas Levickis, Evelina Sašenko, Giedrius Titenis ir kiti.