Dviejų dienų trukmės išbandyme į komandas susibūrę programuotojai, dizaineriai, energetikos profesionalai bei kiti specialistai dalinsis savo idėjomis ir kurs sprendimus naujosios energetikos iššūkiams spręsti.

Ieškoti geriausio pasiūlymo Lietuvos energetikos sektoriui sumaniosios energetikos hakatone dalyviai kviečiami rugsėjo 19 – 20 dienomis. Šiųmetis „Ignitis grupės“ organizuojamas hakatonas bus pirmasis, kuris vyks virtualioje erdvėje.

„Savo veikloje „Ignitis grupė“ yra įsipareigojusi kurti energetiškai sumanų pasaulį ir tvaresnę ateitį, kuri neatsiejama nuo atvirumo inovacijoms bei inovatyvių sprendimų kūrimo. Šiais metais į išmaniosios energetikos hakatoną kviečiame visus, norinčius savo žiniomis prisidėti prie išmanios energetikos kūrimo Lietuvoje.

Dalyviai dalinsis savo idėjomis ir kurs sprendimus susijusius su elektromobilių įkrovimo stotelių tinklu, paklausos valdymo paslaugomis, paskatomis gaminantiems vartotojams ir ieškos sprendimų kitiems naujosios energetikos keliamiems iššūkams. Be to, aktualias temas galės siūlyti ir patys hakatono dalyviai“, – sako „Ignitis grupės“ Inovacijų centro vadovas Paulius Kozlovas.

Kiekviena hakatono komanda sudaroma iš 6-8 narių, be to, jai bus priskirtas inovacijų ekspertas, kuris nuolatos palaikys ryšį su dalyviais ir su jais dalinsis turimomis žiniomis.

Hakatono komandų darbus vertins iš energetikos ir verslo ekspertų suburta komanda, kurią sudarys tiek „Ignitis grupės“ specialistai, tiek įvairūs nepriklausomi specialistai bei Energetikos ministerijos atstovai. Išmaniosios energetikos hakatono nugalėtojams yra skirtas 2000 eurų dydžio prizinis fondas.

„Ateities energetika yra neįsivaizduojama be kūrybiškų, lanksčių ir inovatyvių sprendimų. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios iniciatyvos suburti energetikos inovacijomis besidominčią bendruomenę ir skatinti dalintis žiniomis bei įgūdžiais. Verslo dalyvavimas siekiant energetikos pažangos yra vienas svarbiausių Lietuvos energetikos sektoriaus tikslų, kurio aktyviai siekiame“, – sako energetikos viceministrė Lina Sabaitienė.

Šiųmetis išmaniosios energetikos hakatonas vyks pasitelkiant dizaino mąstysenos metodologiją. Ja remiantis pirmiausiai detaliai analizuojama kilusi problema ir kuriami bei išbandomi skirtingi būdai jai spręsti, o tinkamiausias sprendimo būdas pateikiamas pačioje pabaigoje.

Trys komisijos atrinkti geriausi hakatono dalyvių pasiūlymai bus pristatyti ir rugsėjo 21–22 dienomis Vilniuje vyksiančioje konferencijoje „Energy Tech Summit“, pritraukiančioje energetikos ir elektrifikuoto transporto sektoriaus atstovus bei inovacijas energetikos bei transporto srityse kuriančius startuolius.

Registruotis į išmaniosios energetikos hakatoną energetikos entuziastai kviečiami iki rugsėjo 15 dienos paspaudę šią nuorodą ir užpildę joje esančią dalyvio anketą.