Projektą „Pirmoji kuprinė“ 2016 m. inicijavo Vilniaus Tarptautinis Rotaract klubas (VIRACT), tikėdamas, kad kiekvienas vaikas turi teisę į geriausią mokslo pradžią. Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje ne kiekvienas vaikas turi galimybę pradėti pirmąją klasę aprūpintas reikalingomis mokyklinėmis priemonėmis ar bent kuprine, projekto iniciatoriai išsikėlė tikslą – padovanoti pirmąją kuprinę, su visu reikalingu mokykliniu inventoriumi, būsimiems pirmokams, kurie auga nepasiturinčiose ar socialinę riziką patiriančiose šeimose.

Įkvėpti idėjos ir siekdami prisidėti prie regiono gerovės, Vokietijos automobilių komponentų gamintojo „Continental“ padalinys Kaune, individualiai, šią iniciatyvą įgyvendino Kauno apskrities rajonuose – Kauno mieste ir rajone, Jonavoje, Kaišiadoryse, Elektrėnuose, Kazlų Rūdoje. Didžioji dalis lėšų buvo skirta pačios organizacijos, tačiau ir įmonės darbuotojai noriai prisidėjo prie iniciatyvos. Antrą kartą įmonėje organizuota iniciatyva sulaukė didžiulio darbuotojų įsitraukimo, savo iniciatyva prie jos prisidėjo visos komandos. Iš viso Continental ir jos darbuotojai pirmąsias kuprines šiais metais padovanojo 123 vaikams.

Per ketverius metus padovanota beveik 500 kuprinių būsimiems pirmokams

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie mūsų bendruomenės gerovės“, – sako „Continental Automotive Lithuania“ vadovas Shayan Ali. „Su komanda kartu rinkome daiktus, patys pakavome ir vežiojome kuprines į skirtingas savivaldybes. Jau praeitais metais džiaugėmės gerais rezultatais, tačiau šiais metais įsitraukimas buvo dar didesnis: prie įmonės vykdomos iniciatyvos prisidėjo daugiau nei 90% mūsų darbuotojų, o tai leido padovanoti kuprines visiems būsimiems pirmokams mūsų regione, kuriems tos pagalbos reikėjo“, – džiaugėsi vadovas.

Continental Automotive Lithuania“ Kauno FEZ įsikūrė 2017 metais, o prieš metus pradėjo automobilių elektronikos gamybą. Per ateinančius 3 metus įmonė planuoja įdarbinti daugiau nei 1000 darbuotojų ir investuoti 95 mln. Eur.

Per ketverius metus padovanota beveik 500 kuprinių būsimiems pirmokams

„Continental“ kuria novatoriškas technologijas ir paslaugas, skirtas tvariam žmonių ir prekių mobilumui. 1871 m. įkurta technologijų įmonė siūlo saugius, efektyvius, išmanius ir prieinamus sprendimus transporto priemonėms, mašinoms, eismui ir transportavimui. 2019 m. „Continental“ pardavimai sudarė 44,5 mlrd. eurų, šiuo metu kompanijoje dirba apie 240 tūkst. žmonių 59 šalyse ir rinkose.