Rugsėjo 1 d. „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ pradeda socialinę iniciatyvą „Būk saugus“, skirtą padėti tiems, kurie atlikdami savo pareigą ateinančiu laikotarpiu rizikuos savo sveikata.

„Nenumatytos krizės ar neramumai yra stipri paskata aktyviau veikti visuomenėje ir pamatyti tuos, kurie susiduria su didžiausiais iššūkiais ar rizikomis. Juk tiek mūsų vaikų, tiek visos visuomenės gerovė nepaneigiamai priklauso nuo mokytojų sveikatos, ryžtingumo ir galimybių jaustis saugiai savo darbo vietoje“, – teigia „PZU Lietuva gyvybės draudimo“ generalinis direktorius Zbignev Gaverski.

Iniciatyvos metu visiems Lietuvos bendrojo ugdymo įstaigose dirbantiems mokytojams dovanojamas 1000 eurų vertės gyvybės draudimas. O COVID-19 ar šio viruso komplikacijų sukelto kvėpavimo takų susirgimo atveju, jei stacionarinio gydymo ligoninėje trukmė ilgesnė nei 5 kalendorinės dienos, ir papildomas 500 eurų vertės draudimas.

Pasveikinti, padėkoti ir palaikyti – tokius „Būk saugus“ akcijos tikslus įvardija Z. Gaverski.

„Mokytojai yra viena iš tų visuomenės grupių, kurios susiduria su didžiausia rizika susirgti. Todėl šiuo jiems ypač sudėtingu laikotarpiu norime atsidėkoti už jų atsakingumą, atsidavimą jų darbui bei paremti“, – pasakoja Z. Gaverski.

Tikimasi, jog ši iniciatyva Lietuvos mokytojams parodys ne tik dėkingumą už visų Lietuvos vaikų ugdymą, tačiau ir padės pradėti mokslo metus saugiau, ramiau bei užtikrinčiau.

Gyvybės bei stacionarinio gydymo ligoninėje draudimas dovanojamas visiems bendrojo ugdymo mokytojams, kurie nuo rugsėjo 1 d. iki rugsėjo 30 d. užsiregistruos gyvybės draudimo bendrovės internetinėje svetainėje. Draudimas galios nuo užsiregistravimo datos iki 2020-12-31.