Tautinės vėliavos spalvomis (balta, raudona, balta) Vilniaus vartuose pasipuošė baldų gamybos įmonės „Ergolain” biuro langai. Šia iniciatyva tarptautinė kompanija išreiškia solidarumą ir palaikymą demokratiją kovojantiems Baltarusijos žmonėms.

Šiomis dienomis su Baltarusijos demokratiniu judėjimu solidarizuojasi ne tik politinės jėgos, kultūros žmonės, visa visuomenė, bet ir įvairios verslo organizacijos, kurioms geografiškai artima Baltarusija svarbi tiek strateginė, tiek ekonominė partnerė visose srityse.

Pasak „Ergolain” įmonių grupės savininko Romualdo Bėkštos, istorijoje yra begalės atvejų, kai buvimas nuošalėje vykstančių neteisybės aktų, nereaguojant proaktyviai, rezultatai tautoms, nacijoms ir net žemynams būna katastrofiški.

Baltarusijos vėliava

„Mes puikiai suprantame susiklosčiusią situaciją kaimyninėje Baltarusijoje ir reaguoti bei veikti reikia čia ir dabar, visomis prieinamomis priemonėmis. Moralinis palaikymas yra irgi viena iš kovos priemonių prieš neteisybę, tai yra mūsų kovos už demokratiją išraiška”, – teigė jis.

Galingo dydžio vėliava intensyvioje Geležinio vilko gatvėje Vilniuje kvies palaikyti kaimynus vykstančioje kovoje už laisvę neribotą laiką, kol bus sprendžiamas tolimesnis Baltarusijos likimas.