Iki šiol Jean-Luc M.J.L. Deflandre vadovavo Nyderlanduose gaminamų „Ebusco“ elektrinių autobusų komercijos skyriui. Nuo 2010 iki 2014 metų Jean-Luc M.J.L. Deflandre buvo Kinijos elektrinio transporto giganto „BYD“ valdybos patarėjas.

Elektrinių autobusų rinkos pionierius Jean-Luc Deflandre padės įdarbinti lietuviškus autobusus Europoje

„Pagrindinis mano tikslas yra padėti Europos viešojo transporto operatoriams dirbti efektyviau pasitelkiant Lietuvoje sukurtas elektrinių autobusų inovacijas. Visų pirma - inovatyvias autobusų veiklos nuomos paslaugas, kurių kaina galime konkuruoti su taršiais iškastinį kurą deginančiais autobusais. Visų antra - išnaudoti techninius „Dancer“ pranašumus, tokius kaip mažiausias svoris ir sparčiausias baterijų įkrovimas“, – sako Jean-Luc M.J.L. Deflandre.

Kokybiškai naujas rinkoje autobusų veiklos nuomos paslaugas teikia „Vėjo projektų“ grupės įmonė „Dancer Mobility“, įsteigta kartu su Europos energijos efektyvumo fondu. Jos apima autobusų veiklos nuomą kartu su pilnu aptarnavimu, įkrovos infrastruktūra ir atsinaujinančios energijos tiekimu. „Dancer Mobility“ Europos transporto operatoriams pradeda siūlyti įsigyti lietuviškus autobusus „Dancer“ be pradinio kapitalo, kartu su visomis įmanomomis aptarnavimo paslaugomis, mokant tik už nuvažiuotus km.

Jean-Luc Deflandre

Pirmuosius du elektrinius autobusus „Dancer“ yra įsigijęs Klaipėdos autobusų parkas (KLAP). Juos gaminanti bendrovė „Vėjo projektai“ su KLAP yra pasirašiusi ketinimų protokolus dėl dar 10 „Dancer” autobusų įsigijimo. Taip pat ketinimų protokolai dėl lietuviškų autobusų bandymų pasirašyti su Vilniaus miesto savivaldybe ir keliais didžiaisiais Europos transporto operatoriais.