Kaip teigia „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė, ši iniciatyva leidžia atsiskleisti jaunuolių potencialui bei padeda tvirtesnį pamatą šviesesnei Lietuvos ateičiai.

Išskirtines žinias demonstravo per atstumą

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus metodininkė Vilma Maniušienė sako, kad, nepaisant pandemijos ir karantino nulemtų iššūkių, talentingi šalies moksleiviai aktyviai dalyvavo nacionalinėse skirtingų dalykų olimpiadose ir pademonstravo puikius rezultatus. Dėl to nemažai gerus rezultatus pasiekusių moksleivių šiandien jau ruošiasi dalyvauti tarptautinėse olimpiadose, kurios šiemet taip pat bus rengiamos nuotoliniu būdu.

„Olimpiados ir konkursai moksleiviams paprastai yra ne tik galimybė pademonstruoti išskirtines tam tikrų dalykų žinias, bet ir šventė, svarbus įvykis, leidžiantis į vieną vietą susiburti perspektyviausiems talentams. Šiemet suburti moksleivių fiziškai negalėjome, tačiau vis vien stengėmės sukurti šventišką šių renginių atmosferą. Olimpiadų atidarymo ir uždarymo metu moksleivius virtualaus bendravimo platformų pagalba sveikino ir įkvepiančias kalbas sakė garbūs svečiai, nemažai dėmesio skyrėme apdovanojimams. Norėjome, kad nuotoliniu būdu organizuojamų konkursų patirtis moksleiviams būtų kuo geresnė“, – sako V. Maniušienė.

Anot jos, pačių moksleivių atsiliepimai ir pasiekti rezultatai rodo, kad renginiai pavyko, o jaunieji talentai yra motyvuoti, pasirengę įveikti kliūtis bei prisitaikyti prie naujų aplinkybių. Ekspertės įsitikinimu, tai yra svarbi savybė, kuri moksleiviams bus itin naudinga ir ateityje siekiant savo svajonių bei tikslų.

Talentingiausiems – garbingas įvertinimas ir stipendija

Vienu iš jų daugeliui talentingiausių šalies moksleivių yra „Lietuvos Maximalisto“ titulas. Kaip ir kasmet, šiemet moksleiviai galės jo siekti dalyvaudami „Maximos“ organizuojamame konkurse, kurio metu bus atrinkti išskirtiniais gabumais mokslo, meno, muzikos, sporto, visuomeniškumo, inovacijų, ekologiškumo ir pažangumo srityse pasižymintys mokyklinio amžiaus vaikai ir jaunuoliai. Laureatams bus suteiktos specialios metinės stipendijos, kurioms prekybos tinklas šiemet skiria rekordinę – 80 tūkst. eurų – sumą.

„Mūsų šalies moksleiviai jau ne kartą įrodė turintys išties daug talento ir potencialo kurti, įgyvendinti drąsias idėjas, demonstruoti pilietiškumą ir lyderių savybes, garsinti Lietuvą ir vesti ją į klestinčią ateitį. Labai svarbu padėti šį potencialą realizuoti, o tam moksleivius reikia palaikyti ir skatinti, suteikti jiems galimybių ir priemonių gilinti savo žinias bei puoselėti turimus talentus. Dėl to „Lietuvos Maximalistų“ programą laikome viena prasmingiausių mūsų vykdomų socialinių iniciatyvų, kuria siekiame prisidėti prie klestinčios Lietuvos kūrimo“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė J. Bivainytė.

Anot jos, programa nuosekliai vykdoma jau 18 metų, todėl kiekvienais metais sulaukiama vis daugiau gabių moksleivių dėmesio. Prekybos tinklo vadovės teigimu, nepaisant iššūkių kupinų metų, moksleiviai savo paraiškas aktyviai teikia ir šiemet.

Norintys tapti „Lietuvos Maximalistais“, savo paraiškas ir motyvacinius laiškus prekybos tinklo interneto svetainėje gali pateikti iki liepos 22 d. Gabiausius ir talentingiausius jaunuolius iš visų dalyvių atrinks kompetentinga ekspertų ir prekybos tinklo atstovų komisija. Laimėtojams visus ateinančius mokslo metus kas mėnesį bus skiriamos 150 arba 75 eurų dydžio stipendijos.

Pernai „Lietuvos Maximalistų“ konkurse dalyvavo daugiau nei pusė tūkstančio moksleivių iš visos Lietuvos. Anksčiau „Lietuvos Maximalistais“ yra tapę tokie žinomi Lietuvą garsinantys menininkai bei sportininkai kaip Giedrius Titenis, Martynas Levickis ar Evelina Sašenko.