Prie Pasaulinės inovatorių bendruomenės prisijungusios bendrovės yra technologijų ir verslo inovacijų priešakyje bei gali padaryti didelį ilgalaikį teigiamą poveikį verslui ir visuomenei. Tai reiškia, kad lietuvių kompanija nuo šiol prisidės ir prie globalių Pasaulinės inovatorių bendruomenės iniciatyvų, pavyzdžiui, mokslinių dokumentų apie tarptautinius duomenų srautus.

Pasaulio ekonomikos forumas džiaugiasi, kad „CUJO AI“ prisijungė prie mūsų Pasaulinės inovatorių bendruomenės. Naujų, pažangių narių įtraukimas yra būtinas visoje forumo veikloje, todėl „CUJO AI“ ekspertiškumas dirbtinio intelekto srityje neabejotinai pasitarnaus mūsų veikloje ir projektuose“, – teigia Pasaulio ekonomikos forumo Pasaulinės inovatorių bendruomenės vadovė Susan Nesbitt.

Pasaulio ekonomikos forumo bendruomenė, prie kurios galima prisijungti tik gavus kvietimą, skirta tam, kad suburtų pažangiausius startuolius ir itin gerus finansinius rezultatus rodančias bendroves. Prie vieno stalo susodinti technologijų lyderius bei pažangiausias kompanijas – geriausias būdas sekti pasaulines tendencijas, o pačiam forumui nepraprasti aktualumo. Nuo šiol prie šio stalo sėdės ir lietuviai.

„Išlaisvindamos dirbtinio intelekto potencialą, apie ateitį galvojančios įmonės keičia technologijų ekosistemą. Kvietimas prisijungti prie Pasaulio ekonomikos forumo globalios inovatorių bendruomenėms yra žinutė ir mūsų darbuotojams bei partneriams. Tai rodo, kad turime visas galimybes ir esame pasirengę pagerinti dabartinę kibernetinio saugumo būklę pasauliniu mastu. Tikimės, kad įnešime svarų indėlį į Pasaulinę inovatorių bendruomenę ir suteiksime jai vertę, nes tvirtai tikime, jog dalijimasis savo žiniomis bei patirtimi turi teigiamą poveikį rytojaus verslui ir visuomenei“, – sako Einaras von Gravrock, vienas iš „CUJO AI“ įkūrėjų, įmonės generalinis direktorius.

Kaip teigia „CUJO AI“ rinkodaros viceprezidentė dr. Indrė Deksnytė, prieš keletą metų kartu su Pasaulio Ekonomikos forumu užmegztas bendradarbiavimo ryšys šiandien atveria naujas galimybes. Pasak jos, įsitraukimo į šią bendruomenę tikslas nėra tik dalintis kompanijos patirtimi ar savo sėkmės istorijomis. Pagrindinis siekis – kurti pridėtinę vertę bei prisidėti prie ateities kūrimo, ieškoti naujų sprendimų, realių idėjų ir jų pritaikymo pasauliniu mastu.

„Pastaruoju metu kartu su Pasaulio ekonomikos forumo organizacija įgyvendinome tarpvalstybinių duomenų srautų perdavimo gairių projektą, kurį išgryninti užtruko pusantrų metų. Drauge mums pavyko nustatyti, apibrėžti ir sukurti geriausios praktikos gaires, kurios skatintų inovacijas, jų diegimą ir įgalintų duomenų bendradarbiavimą regioniniu ir tarptautiniu lygiu. Tikime, kad šis projektas paskatins Ketvirtąją pramonės revoliuciją“, – išskiria dr. Indrė Deksnytė.

2018 metais bendrovė „CUJO AI“ jau buvo įvertinta Pasaulio ekonomikos forume: ji pateko į „Technologijų pionierių 2018“ sąrašą. Patekti į šį sąrašą kiekvienais metais kandidatuoja šimtai įmonių, tačiau patenka tik nedidelė dalis.

Nuo įkūrimo 2015 m. „CUJO AI“ komanda greitai išaugo iki 150 darbuotojų. Beveik 100 jų dirba bendrovės biuruose Vilniuje ir Kaune. Lietuvos komandose dirba programuotojai, testuotojai, kibernetinio saugumo ir didžiųjų duomenų (angl. big data) specialistai.