„Vilniui dovanodami viešosios įstaigos dalį kartu dovanojame su partneriais ir profesionalų komanda sukurtą sodo projektą – tai mūsų indėlis į gražesnį ateities Vilnių“, - sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė. Sodas suprojektuotas pagal garsių Japonijos kraštovaizdžio architektų tėvo ir sūnaus Shiro Nakane ir Yukihiro Nakane sukurtą koncepciją. Techninį projektą parengė UAB „Terra firma LT“ ir UAB „NIT Projektai“.

Pasak S. Survilaitės-Mekionienės, iniciatyva prisidėti prie Japoniško sodo kūrimo kilo pradėjus Lvovo gatvėje projektuoti „Park Town“ verslo centrą.

„Vystydami kiekvieną naują projektą visuomet žiūrime gerokai plačiau, siekdami ne tik sutvarkyti plėtojamą teritoriją, bet ir spręsti rajono, aplinkos problemas. Centrinėje miesto dalyje kuriamas Japoniškas sodas neabejotinai taps dar vienu atraktyviu sostinės traukos centru, skirtu poilsiui tiek miestiečiams, tiek turistams. Gaila, kad dėl įvairių biurokratinių procedūrų fiziniai sodo įrengimo darbai buvo nukelti, tačiau neabejojame, kad netrukus šioje teritorijoje jau prasidės įrengimo darbai“, – sako S. Survilaitė-Mekionienė.

Iš viso paruošiamiesiems Japoniško sodo darbams „Darnu Group“ skyrė per 200 tūkstančių eurų paramos – buvo atliktos visos būtinos ekspertizės, paruoštas detalus 5 hektarų Japoniško sodo projektas, kuris kartu su paraiška jau pateiktas Europos Sąjungos finansavimui gauti. Vilniaus miesto savivaldybė žada, kad Japoniškas sodas turėtų būti įrengtas 2022 metais.