Atstovaujama konkreti verslo šaka

„Visi asociacijos nariai pasisako už atsakingą vartojimą, todėl savo planuose esame numatę įvairių iniciatyvų. Po daugelio svarstymų galiausiai išsigryninome savo veiklą ir neabejojame, kad kiekviena verslo šaka gali ir turi būti atstovaujama“, – teigia LAGGIA Valdybos pirmininkas Darius Augaitis.

Iki šiol LVA siekė vienyti įvairias įmones, veikiančias akcizinių produktų prekybos srityje, orientuotis į statybų verslą, kuriame buvo didelis šešėlis, tačiau asociacijos nariai galiausiai nusprendė labai aiškiai apibrėžti asociacijos pavadinimą pagal konkrečią verslo pramonės šaką, kuri yra atstovaujama.

Svarbiausi tikslai

Toks sprendimas buvo priimtas labiau išsigryninus savo veiklos kryptis. Anot asociacijos, vienas iš pagrindinių tikslų yra vienyti įmones, kurios užsiima alkoholinių gėrimų gamyba ir (ar) importu bei prekyba, vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais ir kitais teisės aktais.

„Siekiame kurti ilgalaikius ir tvarius santykius su valstybės institucijomis, grįstus dialogo, abipusio pasitikėjimo ir atvirumo principais. Esame pasiruošę ieškoti sprendimų, tinkamų valstybei ir verslui“, – sako D. Augaitis.

Asociacija, kartu su kompetentingomis Lietuvos Respublikos institucijomis, sieks dalyvauti formuojant ir vykdant bendrą alkoholio politiką. Atliepiant verslo poreikius, planuoja aktyviai dalyvauti įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su alkoholio verslu, tobulinime ir koordinuoti asociacijos narių pastangas plėtojant veiklą, atstovaujant jų ekonominiams ir teisiniams interesams.

Lietuvos alkoholinių gėrimų gamintojų ir importuotojų asociacijai priklausančios bendrovės pasisako tik už atsakingą bei saikingą alkoholinių gėrimų vartojimą, tad su asociacijos vardo atnaujinimu pristatė ir interneto svetainę http://www.vartokatsakingai.lt/, kurioje visuomenei pateikiama svarbiausia informacija apie atsakingą alkoholio vartojimą, pristatomi su tuo susiję mitai ir kita aktuali informacija
Asociacija vienija vienas didžiausių šio sektoriaus bendrovių: UAB „Pernod Ricard Lietuva“, UAB „Prike Lietuva“, UAB „MV Group“, UAB „Bennet distributors“ ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)