V. Palaikis sako, kad tapęs vienu iš judėjimo „Savi už savus“ veidų nustebino artimuosius. „Pamačiusi lauko reklamą, skambino dukra ir klausė, ar tikrai ten aš“, – šypsosi pašnekovas.

Jis džiaugiasi, kad judėjimu „Savi už savus“ pavyko atkreipti ne tik šiauliečių, bet ir žmonių iš kitų miestų dėmesį. Nacionalinį judėjimą pavasarį pradėjo „Gubernija“, siekdama pažymėti vietos verslų reikšmę bendram vartojimui šalyje ir indėlį saugant darbo vietas bei stabdant ekonominį nuosmukį.

Reklama pasiteisino

Remdama vietinius verslus „Gubernija“ nusprendė reikšmingai paremti jų reklamą ir komunikaciją. V. Palaikis tvirtina, kad aiškiai pajuto paramos įtaką – lankytojų srautas išaugo ir toliau didėja – nerezervuotų vietų eilėje lieka vis mažiau.

„Dabar žmonių susidomėjimas yra didelis, tikiuosi, kad šiemet nepasitaikys daugiau netikėtumų“, – kalba V. Palaikis.

Šiaulietis mano, kad kelionių po Lietuvą suaktyvėjimas bus palankus ne tik „Fox Spot“, bet ir daugeliui kitų vandenlenčių parkų Lietuvoje. „Vandenlenčių parkų skaičius vienam gyventojui Lietuvoje yra labai didelis, turbūt vienas didžiausių Europoje, o tai rodo, kad šis sportas ir pramoga yra populiari – lietuviai mėgsta vandenį ir greitį. Mano žiniomis, šiuo metu šalyje veikia 40 vandenlenčių parkų. Todėl vasarą galima susidaryti tokį maršrutą, kad išbandytumėte vis kitose šalies vietose esančius parkus – saugiai pasisemtumėte geros nuotaikos ir adrenalino“, – kviečia „Fox Spot“ vadovas.

V. Palaikis teigia, kad „Fox Spot“ yra itin patogus parkas pradedantiesiems, o tokių pramogautojų Lietuvoje – kol kas dauguma. „Žinoma, atvyksta ir aukštą lygį pasiekę entuziastai – jų triukai iškart patraukia visų mūsų svečių dėmesį“, – priduria pašnekovas.

Ragina atrasti vietinio verslo perlus

Anot vandenlenčių entuziasto, karštą vasaros dieną vanduo teikia malonią atgaivą, tad skriedamas vandens paviršiumi – ir atsigaivini, ir pasportuoji.

„Sportas visada yra gera energija, puiki nuotaika. Per vasarą jos galima pasikrauti visam likusiam metų laikui. O jeigu vandenlentės ima labai patikti, pavyzdžiai rodo, kad apsivilkus hidrokostiumą galima pramogauti net iki spalio pabaigos ar dar ilgiau“, – tikina V. Palaikis.

Verslininkas tikisi, kad šiemet vandenlenčių sezonas bus ilgas – kaip ir nacionalinis judėjimas „Savi už savus“. „Šaunu, kad žmonės atkreipia dėmesį į vietinius verslus, kurie keičia visuomenę ir valstybę. Pavyzdžiui, mes skatiname aktyvų laisvalaikį. Kiti judėjimo nariai atskleidžia lietuviško medaus savybes ar siūlo mėgautis lietuviška virtuve, išbandyti originalius rankų darbo produktus ir panašiai. Judėjimas mums visiems suteikia pasitikėjimo ir parodo, kad palaikydami savus galime atlaikyti įvairius išbandymus ir pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – dėsto „Fox Spot“ vadovas ir priduria, kad „Gubernijos“ iniciatyva svarbiausiu momentu buvo labai savalaikis energijos impulsas smulkiajam vietiniam verslui.

Prie socialiniame tinkle veikiančios „Savi už savus“ grupės kasdien prisijungia vis daugiau verslų, kurie turi ką parodyti, ir žmonių, kurie mėgsta malonius atradimus.

Surėmus pečius lengviau įveikti iššūkius

V. Palaikis tikisi, kad daliai žmonių šios vasaros atradimu taps ir „Fox Spot“, įsikūręs Talkšos ežere. „Dabar vandens temperatūra seklesnėse vietose siekia net 25 laipsnius šilumos, tad ežere galima praleisti visą dieną. Užkąsti, atsigaivinti gėrimais galima visai čia pat, kavinėje. Viskas labai patogu“, – sako verslininkas. Atvykti į Šiaulius jis kviečia tiek pavienius poilsiautojus, tiek šeimas.

Anot V. Palaikio, gerai praleisti laiką čia galima ir be vandenlentės – tiesiog mėgaujantis gardžiu maistu, gaiviaisiais gėrimais ir gamta. O patiems šiauliečiams „Fox Spot“ yra dar viena šauni vieta, kurią galima greitai pasiekti automobiliu ar pėsčiomis.

„Kuo daugiau vietinių žmonių užsuka į parką, bendrauja, domisi šiuo sportu, tuo smagiau dirbti. Vadinasi, „Fox Spot“ iš tiesų keičia miesto gyvenimą ir šiauliečių laisvalaikį – jis tampa aktyvesnis, sveikesnis“, – dėsto V. Palaikis.

Verslininkas kviečia prie „Savi už savus“ grupės „Facebook“ socialiniame tinkle jungtis daugiau vietinių verslų, kurie siekia savo veikla telkti bendruomenes ir skatinti pozityvias permainas aplink save. „Prisijungti niekada nevėlu, o susitelkus – lengviau įveikti iššūkius ir pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – įsitikinęs V. Palaikis.