„Vandenlentės yra tik viena iš priežasčių gerai praleisti laiką atvirame ore, vaizdingoje Šiaulių vietoje. Prie ežero galima tiesiog pasivaikščioti, atsipalaiduoti, o išalkus – užkąsti, pasilepinti ledais ar puodeliu kavos. Taigi suderiname ir aktyvias pramogas, ir atokvėpio valandėlę“, – teigia vandenlenčių parką valdančios įmonės direktorius Vaidotas Palaikis ir priduria, kad ėmėsi visų priemonių, kad įgyvendintų naujus reikalavimus verslui karantino sąlygomis.

Ragina atrasti naują patirtį

Pašnekovas pripažįsta, kad krizė verslą gali paveikti labai smarkiai. Jeigu vasarą šiauliečiai nuspręstų daugiau laiko praleisti namuose prie televizoriaus ar kur nors kitur, lankytojų srautas parke nuslūgtų, pajamos susitrauktų.

Gubernija nuotr.

Šiemet vandens pramogų sezonas ežere prasidėjo gegužės 1 dieną ir galėtų tęstis iki spalio pradžios.

Todėl šiuo metu vandenlenčių parkui palaikymas yra kaip niekada svarbus. „Per karantiną ne vienas žmogus svarstė, ką naujo išmokti ar pradėti. Vandenlentės – puikus, drąsus iššūkis naujam startui. Čiuožti vandens paviršiumi galima įvairiu greičiu, tiesiog tiesiai arba atliekant įvairias figūras ir triukus, todėl šis sportas tinka ir pradedančiajam, ir įgudusiam atletui“, – pabrėžia V. Palaikis.

Siekdamas apie save plačiau paskleisti žinią „Fox Spot“ įsitraukė į judėjimą „Savi už savus“.

Gubernija nuotr.

„Savi už savus“ bendruomenėje – dar daugiau atradimų

Šiuo visiems sunkiu laikotarpiu judėjimą pradėjusi ir palaikanti „Gubernija“ investavo į vandenlenčių parko reklamą ir komunikaciją. Taip pat sukurta virtuali platforma socialiniame tinkle „Facebook“ – prie judėjimo prisijungti gali kiekvienas, kuriam rūpi smulkaus ir vidutinio verslo ateitis Lietuvoje. Taip „Savi už savus“ sudaro sąlygas didelei auditorijai pristatyti savo veiklą ar sau patinkančias įmones, jų produktus ir paslaugas, taip skatinant bendruomenę jomis naudotis.

Pasiūlymas gerai praleisti laiką vandenlenčių parke Šiauliuose – vienas iš platformoje pristatomų pasirinkimų, kuris gali tapti maloniu atradimu svečiams iš kitų miestų ir miestelių.

„Vandenlentę gali išbandyti kiekvienas. Lygiai taip pat kiekvienas žmogus gali tapti judėjimo ir bendruomenės dalimi, reikalingą prekę ar paslaugą pasirinkęs įsigyti iš smulkaus ar vidutinio verslo, taip išreikšdamas finansinę paramą“, – mano V. Palaikis. Pirkdami vietinių verslininkų produkciją ar naudodamiesi paslaugomis, žmonės tiesia pagalbos ranką vieni kitiems, taip auginant bendrą vartojimą šalyje, saugant darbo vietas ir stabdant ekonominį nuosmukį.

„Susitelkęs socialiai atsakingas verslas realiais darbais įrodo savo vertę visuomenei, padeda išlikti mažesniems ir, negana to, toliau Šiauliuose skatina kultūringą, aktyvų laisvalaikį“, – pastebi V. Palaikis. Anot jo, kuo daugiau verslų ir žmonių prisijungs prie „Savi už savus“ ir suformuos tvirtą bendruomenę, tuo paprasčiau bus įveikti krizę. „Kartu visada lengviau negu atskirai“, – įsitikinęs pašnekovas.

Gubernija nuotr.

Veikia tarsi efektyviausi pratimai

„Fox Spot“ buvo tarp pirmųjų Lietuvoje sukurtų vandenlenčių parkų. Per kelerius metus sportas sparčiai išpopuliarėjo, susikūrė ir išsiplėtė entuziastų bendruomenė, smarkiai išaugo ir parkų skaičius.

Tačiau V. Palaikis dėl konkurencijos nei anksčiau, nei dabar nesijaudina. Anot jo, vandenlenčių parkų techninės galimybės yra gana ribotos, pavyzdžiui, Talkšos ežere vienu metu vandenlente skrieti gali tik vienas žmogus. Tad pasiekti paprastam sporto klubui prilygstantį užimtumą įmanoma tik sukūrus itin didelį skaičių tokių parkų.

Užtat čiuožimas kūnui suteikia kur kas intensyvesnį krūvį negu sporto salė. „15 minučių ant vandenlentės prilygsta maždaug valandai pratimų su treniruokliais. Dirba visos raumenų grupės. Būna, kad išbandę mūsų pramogą vyrai ir vaikinai skundžiasi, kad kitą dieną skauda kone visą kūną, nors patys kasdien sporto klubuose augina įspūdingus raumenis“, – pastebi vandenlenčių parko vadovas. Jam pačiam šis sportas patinka tuo, kad suderinamas saugumas ir adrenalinas.

Gubernija nuotr.

Išlipus iš vandens – švaresnės mintys

V. Palaikis priduria, vandenlenčių parką mėgsta jėgos aitvarų sporto bendruomenė, kuri dažniausiai vėją gaudo Rėkyvos ežere. „O kai vėjo nėra, iškart sulaukiame jau pažįstamų veidų“, – pasakoja šiaulietis.

Kurti aktyvią ir pozityvią bendruomenę, anot „Fox Spot“ vadovo, yra vienas iš jo tikslų.
„Šiuo metu itin svarbu išsaugoti gerą bendrą emocinę būseną, nepalūžti psichologiškai. Todėl emocinis palaikymas yra toks pats svarbus kaip ir finansinės įplaukos. Mėgstame savo veiklą ir tikime, kad ji keičia žmonių gyvenimus, padeda judėti pirmyn, todėl esame pozityvūs, savo požiūrį ir giedrą nuotaiką skleidžiame aplink“, – sako V. Palaikis.

Gubernija nuotr.

Jis primena, kad subalansuota mityba, geras miegas ir aktyvus judėjimas yra trys svarbiausi dalykai, norint išlikti sveikiems ir atlaikyti įtampą, stresą.

„Skriejant vandens paviršiumi visos mintys išnyksta, galva tarsi išsivalo, o kūnas pasikrauna adrenalino ir energijos. Kasdieniai iššūkiai ima atrodyti ne tokie slegiantys ir sudėtingi“, – tikina V. Palaikis.