Šią autonominę teritoriją smarkiai paveikė kelionių draudimai, nes jos ekonomika yra labai priklausoma nuo azartinių žaidimų, skelbia BBC. Kitų metų birželio mėnesį Makao planuoja surengti technologijų konferenciją „Beyond“, kurią iš dalies įkvėpė garsioji tarptautinė elektronikos paroda CES, vykstanti Las Vegase.

„Beyond“ taip pat parodytų, kad Makao yra alternatyva Honkongui, kalbant apie vartus į Kiniją, sakė renginio organizatorius. Tiesa, „Beyond“ datą gali tekti nukelti iki spalio mėnesio, jeigu nepavyks suvaldyti COVID-19.

„Makao pasižymi labai gera infrastruktūra. Esančios pramogų įstaigos ir viešbučiai tinka tokiam renginiui organizuoti“, – sakė Makao vadovo Ho lat-Sengo sūnus Jasonas Ho. Jis pakvietė keletą dalyvių iš Kinijos, įskaitant platformą „TikTok“ sukūrusią įmonę „Bytedance“, bepiločių skraidyklių gamybos milžinę DJI, dirbtinio intelekto įmonę „Sensetime“, taip pat Japonijos ir Pietų Korėjos bendrovių. „Bet mes žinome savo ribas, todėl turime bendradarbiauti su įvairiais Didžiosios įlankos regiono miestais“, – „Reuters“ pasakojo J. Ho.

Technologijų konferencija yra centrinės vyriausybės remiama iniciatyva, kurios tikslas – didinti integraciją tarp Guangdongo provincijos, Honkongo ir Makao. Buvusi Portugalijos kolonija nėra laikoma technologijų centru kaip jos kaimynės Šendženas ar Honkongas. Skirtingai nuo CES, kurios metu didžiausias dėmesys skiriamas vartotojų elektronikos gaminiams, „Beyond“ atiduos duoklę ir gyvybės mokslams bei finansų ir žemės ūkio technologijoms.

Kinijos Las Vegasas – Makao

Azartinių žaidimų sostinė

Makao yra Azijos azartinių žaidimų sostinė, tačiau 2020 m. pirmame ketvirtyje įvedus karantiną dėl koronaviruso, lankytojų ėmė sparčiai mažėti, ir ši autonominė teritorija virto miestu vaiduokliu.
Nors vasario mėnesį kazino buvo leista vėl atsidaryti po 15-os dienų pertraukos, Makao praktiškai tapo apleista, nes negalėjo atvykti jokie turistai. Svečiai iš žemyninės Kinijos sudaro daugiau nei 90 proc. Makao apsilankančių žmonių. Per pirmą šių metų ketvirtį Makao ekonomika susitraukė 49 proc.

Rugpjūčio mėnesį Makao valdžios institucijos pranešė, kad pamažu pradės vėl priiminėti lošėjus. Deja, vadovaujantis lapkričio mėnesio duomenimis, pajamos iš azartinių žaidimų siekė tik 6,6 mlrd. JAV dolerių. Ši suma yra net 80,5 proc. mažesnė, palyginti su 2019 m. lapkričio mėnesio rezultatais.

Prieš prasidedant COVID-19 pandemijai, daugiau nei 80 proc. mokestinių pajamų atkeliaudavo iš azartinių žaidimų pramonės, kurioje tiesiogiai ar netiesiogiai dirbo maždaug 450 tūkst. žmonių, arba beveik trys ketvirtadaliai Makao gyventojų.

Sprendimas surengti plataus masto technologijų renginį yra dar vienas pavyzdys, kaip įmonės ir miestai ar net šalys sukasi iš padėties siaučiant pandemijai, kad nebankrutuotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją