Iniciatyvai pristatyti skirtoje spaudos konferencijoje NVSC direktorė R. Lingienė pakartojo, kad viruso plitimas Lietuvoje pasiekė tokį lygį, kad nuo spalio pabaigos NVSC nebegali atsekti visų užsikrėtusiųjų kontaktų, o to pasekmė – ir toliau nevaldomai plintantis virusas, persipildančios ligoninės.

Esminė pandemijos valdymo dalis

„Vienas asmuo per pamainą gali ištirti maždaug keturis atvejus. Šiuo metu kasdien turime po daugiau nei tūkstantį atvejų, tai galima paskaičiuoti, kiek reikia specialistų“, – kalbėjo ji.

R. Lingienė teigė, kad dabar situacijai valdyti itin svarbios įvairios žmonių ir savanorių iniciatyvos ir pagalba.

„Džiugu, kad atsirado geri žmonės, kurie išgirdo pagalbos šauksmą dėl situacijos Lietuvoje, – apie naują iniciatyvą „Įveiksime kartu“ kalbėjo ji. – Viskas įvyko labai operatyviai ir jau nuo vakar veikia naujas skambučių centras, kur žmonės apklausia užsikrėtusiuosius ir atlieka epidemiologinę situaciją, kas yra esminė pandemijos valdymo dalis“.

Laikiname COVID–19 skambučių centre dirba teoriniu ir praktiniu būdu apmokyti darbuotojai.

„Kartu norime paskatinti verslo įmones prisidėti prie šios iniciatyvos ir padėti, kiek gali, šiai iniciatyvai – tiek finansiškai, tiek infrastruktūriškai, tiek žmogiškaisiais ištekliais“, – į Lietuvos verslus kreipėsi R. Lingienė.

Planuose iki 100 darbo vietų

Iniciatyvos iniciatorius, rinkodaros agentūros „MP agency“ strategijos vadovas Laimonas Baliukonis pasakojo, kad idėja verslui prisidėti prie pandemijos valdymo kilo visai netikėtai, namuose.

„Idėja gimė buitiškai. Žiūrint žinias ir stebint socialinius tinklus užkliuvau už R. Lingienės įrašo, kur ji prašo pagalbos, sako, kad trūksta žmonių. Mes, kaip verslas, esame neabejingi tiek žmonių sveikatai, tiek ekonomikai. Todėl kilo mintis surinkti žmones, apmokyti, surinkti resursus ir pradėti veikti“, – kalbėjo jis, kartu pridėdamas, kad prie iniciatyvos jau prisidėjo 13 Lietuvos įmonių – kas finansiškai, kas savo jau turimais resursais ar paslaugomis.

„Dešimt žmonių jau pradėjo dirbti, bet ir toliau vykdome žmonių atranką, mokymus. Iniciatyvą remiantys verslai rūpinasi viskuo – tiek darbuotojų atranka, tiek įdarbinimu, darbo vietos suteikimu“, – tęsė L. Baliukonis.

Darbuotojai įdarbinami „MP agency“ ir dirba „Panoramos“ viešbutyje, kuris taip pat yra vienas iš projekto rėmėjų. Įmonės vadovas teigė, kad darbuotojams yra mokamas minimalus darbo užmokestis, tačiau jie kartu gauna partnerių dovanas, pavyzdžiui, maitinimą. Skaičiuojama, kad viena darbo vieta mėnesiui kainuoja apie 950 eur.

Žadama, kad laikinosios linijos projektas tęsis bent mėnesį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)