Šių metų rugpjūčio–spalio mėnesiais vykusio tyrimo metu buvo renkami įmonių ir verslininkų geri darbai dešimtyje skirtingų kategorijų: sveikatos, švietimo, kultūros ir meno, religijos, vaikų, neįgaliųjų, senjorų, atskirtį patiriančių žmonių, socialinės atsakomybės, pasireiškiančios per įdarbinimą, gyvūnų globos.

Iš viso atrinkta daugiau nei šimtas gerųjų verslo praktikos pavyzdžių, kurie nusipelno socialiai atsakingos įmonės ar geradario vardo. Atsakingu požiūriu į visuomenę pasižymėjusios įmonės, verslininkai bus skelbiami portale Delfi pagal atskiras kategorijas iki gruodžio 28 d., kai bus paskelbta ir Delfi skaitytojų išrinkta „Jūsų atsakingiausioji“ įmonė.

Kviečiame balsuoti – išsakyti savo nuomonę, kuri įmonė Lietuvoje labiausiai prisideda prie gerų darbų ir gerovės Lietuvoje kūrimo.

„Pandemijos metu tapo dar akivaizdžiau, kiek verslas prisideda prie šalies gerovės kūrimo. Tikimės, kad „Atsakingo požiūrio“ apdovanojimai bus dar viena paskata verslui padėti tiems, kam paramos reikia labiausiai, o mums, visuomenei, – išgirsti daugiau apie gerąsias verslo praktikas“, – sako Delfi vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Apklaustos visos pagalbos ir paramos organizacijos

Gerųjų darbų pavyzdžiai atrinkti apklausus daugiau nei 500 įstaigų, organizacijų, pačių verslininkų ir verslo asociacijų. Pavyzdžiui, švietimo srityje apklausti visi universitetai, visos kolegijos ir dalis didžiųjų profesinių mokyklų; sielovados srityje apklaustos visos šalies vyskupijos ir dešimtys kunigų.

Atliekant tyrimą dalyvavo ir visos pagalbos ir paramos organizacijos bei jų padaliniai. Tai ir „Caritas“, maltiečiai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, Lietuvos samariečių bendrija, „Maisto bankas“, Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, SOPA, „Tėvo namai“, „Gelbėkit vaikus“, „Senjorų avilys“, „Bočiai“, M. Čoboto trečiojo amžiaus universitetas, skirtingos pagalbos telefonu linijos, globos bendrijos, draugijos, reabilitacijos centrai, nakvynės namai, labdaros valgyklos, labdaros fondai, pabėgėlių centrai, praktiškai visos neįgaliųjų organizacijos, daugybė vaikų ir senjorų pagalbos įstaigų, daugiau nei 20 stambiųjų gyvūnų globos organizacijų ir kita.

„Svarbu pažymėti, kad projekte išskirtos sritys Lietuvoje remiamos labai nevienodai, kai kurios – net labai menkai. Galbūt po šio projekto rasis pokyčių. Nes šio projekto tikslas – propaguoti geradarystę, aukojimą, dalijimosi kultūrą, aktyviau remti stokojančius, parodyti labiausiai apleistus sektorius, skatinti, kad kuo daugiau įmonių socialiai atsakingos būtų ne tik žodžiais, bet ir darbais“, – sako tyrimui vadovavęs žurnalo „Reitingai“ redaktorius Gintaras Sarafinas.

Jis pabrėžia, kad, deja, ne visi geradariai pateko į sąrašą. Pirmiausia atsisakyta sporto srities, nes joje socialinė atsakomybė labai susipynusi su įmonių savireklama.

„Kita dalis rėmėjų į pateiktus sąrašus nepateko, nes nenorėjo patekti. Jie vadovaujasi principu, jog užteks, kad apie jų gerus darbus žinos Dievas, jie patys ir tie, kurie gavo paramą“, – kalba G. Sarafinas.

Pirmosios kategorijos „Sveikata ir medicina“ geradarius portalas Delfi skelbs jau šiandien!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)