Aviakompanija „Thai Airways“ susidūrė su sunkumais dar prieš koronaviruso pandemijos pradžią, o Tailando sienų uždarymas buvo dar vienas skaudus smūgis.

Siekdama uždirbti pinigų, pastaraisiais mėnesiais kompanija pradėjo kelias novatoriškas iniciatyvas.

Kompanija pardavinėja maišelius, siuvamus iš gelbėjimo liemenių, pripučiamus nusileidimo takelius, Bankoke atidarė kavinę oro uosto tematika, kurioje lankytojams siūlomas meniu kaip lėktuve ir mažos spurgos. „Airbus“ ir „Boeing“ lėktuvuose rengiami imituojamieji skrydžiai.

Thai Airways

Skrydžio virš šventų vietų metų niekur nebus leidžiamasi, bus skrendama virš šventyklų 31-oje provincijoje ir galiausiai grįžtama į Bankoką. Keleiviai gaus maldų knygą ir galės įsigyti bilietų už įvairias kainas – nuo 5 999 batų (165 eurai) iki 9 999 batų (274 eurai).

Panašių kelionių be konkretaus vieno tikslo ir nusileidimo organizuoja ne viena oro linijų bendrovė – pvz., Taivano oro vežėja EVA, pardavinėjanti keliones iš Taipėjaus, Japonijos ANA – ši siūlo Havajų tematikos kelionę, kadangi kol kas atšaukti jos skrydžiai į Honolulu.

Indonezijos nacionalinė aviakompanija „Garuda“ siūlo pirkti išsinešimui valgių, kurie būdavo tiekiami skrydžių metu. Singapūro oro linijų bendrovė siūlo papietauti lėktuve, pietų kaina vienam žmogui – nuo 398 eurų.

Garuda oro linijos

Pandemija atsiėjo oro bendrovėms milijardus dolerių. Tailandas, kuriame turizmas sudaro 20 proc. bendrojo vidaus produkto, keliautojams praktiškai nepasiekiamas, į šalį gali įvažiuoti tik nedidelės grupelės turistų.

Tailando oro linijų bendrovė „Thai Airways“ ieško būdų grąžinti 245 mlrd. batų (6,6 mln. eurų) dydžio skolą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)