Pirmosios viruso bangos metu ne visi verslai sugebėjo ar apskritai turėjo galimybių prisitaikyti. IT ir internetinių paslaugų kompanijoms pereiti prie darbo iš namų buvo ganėtinai nesudėtinga. Priešinga situacija vyravo turizmo ir paslaugų sektoriuje. Veiklą priverstos sustabdyti įmonės ėmėsi permainų: kūrė pristatymo į namus paslaugas ar bandė bent dalį savo verslo modelio perkelti į internetinę prekybą, tam, kad bent išlaikytų veiklą.

Lindström“ – viena didžiausių tekstilės nuomos ir higienos produktų tiekėja Europoje, adaptavo savo verslą prie susidariusios situacijos ir skubiai savo klientams pasiūlė veido kaukių nuomos paslaugą. Anot jų, tai galimybė užtikrinti savo klientams verslo tęstinumą ir apsaugoti jų darbuotojus, rašoma įmonės pranešime spaudai.

„Kylant užsikrėtimų koronavirusu atvejų skaičiams, pastebėjome klientų suaktyvėjimą. Ne tik užsakymų atžvilgiu, bet ir bendrų higienos priemonių poreikiu. Mes nuolatos stengiamės maksimaliai padėti savo klientams – net paprasčiausiu, patarimų lygiu. Per šį laikotarpį jau sudarėme veiksmų sąrašą, kuriuo padedame jiems vadovautis pasiruošiant antrai bangai“ – pasakoja Sandra Railienė, „Lindström“ pardavimų direktorė Lietuvoje.

Anot Sandros, pasiruošimas antrai viruso bangai skirstomas į dvi esmines dalis: vidinė – darbo vietos higienos ir darbuotojų saugumo užtikrinimas, bei išorinė – gebėjimas sudaryti sąlygas darbuotojams dirbti iš namų ar pritaikyti savo verslo modelį prie susidariusios situacijos. Taigi, apie kiekvieną esminį klausimą, šiek tiek išsamiau.

Darbo vietos higiena

„Pagrindinė rizika – viruso išplitimas darbo vietoje. Tokiu atveju verslas būtų primygtinai stabdomas, todėl svarbiausia pasirūpinti kokybiškomis higienos priemonėmis. Pasirūpinti reguliariu paviršių dezinfekavimu, užtikrinti patogią prieigą kiekvienam darbuotojui prie dezinfekcinio skysčio ir padėti kiekvienam suvokti švaros svarbą. Turėdami tinkamas priemones ir sąmoningą norą prižiūrėti darbo vietą, darbuotojai patys padės užtikrinti švarą ir užkirsti kelią viruso plitimui“ – pasakoja „Lindström“ pardavimų direktorė.

Daugkartinės veido kaukės

„Šiuo metu veido kaukių dėvėjimas jau privalomas parduotuvėse, viešajame transporte ir visose viešojo maitinimo įstaigose. Aprūpinkite savo darbuotojus veido kaukėmis ir apgalvokite jų priežiūrą. Vienkartinės veido kaukės gali tapti tiek finansine našta, tiek apsaugos klausimu. Rekomenduojama jas pasigaminti arba užsisakyti nuomos paslaugą – tokiu būdu visi darbuotojai turės prieigą prie kokybiškų veido kaukių ir patys jausis saugiai būdami darbo vietoje“, – antrą esminį punktą įvardina S. Railienė.

Darbas iš namų arba pamainų sukūrimas

Anot „Lindström“ atstovės, šiuo metu ypatingai svarbu būti lankstiems: „jeigu jūsų verslo modelis toks, kuriame darbas iš namų neįmanomas, išbandykite dalines pamainas. Paskirstykite darbuotojų srautus ir užtikrinkite, kad jūsų biuro patalpose nesibūriuotų per daug žmonių. Tai – geriausias būdas apsaugoti žmones ir valdyti situaciją. Jeigu jūsų versle atsirastų užkratas, situaciją suvaldyti taptų daug paprasčiau dėl mažesnio vienu metu patalpose esančių darbuotojų skaičiaus.“

Verslo modelio pritaikymas

Artėjant prie kritinės ribos, „Lindström“ pardavimų vadovė pataria: „įvertinkite koks galėtų būti alternatyvus jūsų verslo modelis. Kaip maitinimo sektorius greitai perėjo prie maisto pristatymo į namus, taip jūsų verslas turėtų atrasti planą B – kaip išlaikyti pinigų įplaukas ir išvengti visiškos stagnacijos. Kaip buvo galima pastebėti kovo mėnesį, gamybos įmonės ėmėsi gaminti svarbiausių asmens apsaugos priemonių: siuvyklos pradėjo gaminti veido kaukes, plastiko ir 3D įmonės kūrė naujus produktus savisaugai. Prisitaikykite prie situacijos, įvertinkite kokią aktualią paslaugą galėtumėte pasiūlyti maksimaliai išnaudodami savo kolektyvo gebėjimus ir turimą įrangą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)