„Citigroup“, vienas didžiausių skolintojų energetikos kompanijoms, teigė, kad finansų sektorius turėtų kalbėtis su klientais apie išmetamųjų teršalų mažinimą. M. Corbatas taip pat paragino konkurentus identifikuoti ir prašyti klientų atskleisti būdus, kaip pastarųjų verslas galėtų daryti poveikį aplinkai.

„Turime būti pasirengę atvirai kalbėtis su klientais apie tai, ką jie turi padaryti, kad sumažintų išmetamųjų teršalų kiekį – ir jei jie nepritaria poreikiui atlikti šį perėjimą, tuomet privalome rasti drąsos pasitraukti“, – CNN paskelbtame pasisakyme pabrėžė M. Corbatas.

Vis dėlto M. Corbatas pripažino, kad jo bankas ne sykį girdėjo raginimų visiškai atsisakyti iškastinio kuro pramonės finansavimo. Jo teigimu, šis žingsnis „reikštų pagrindo išmušimą pasaulinei ekonomikai iš po kojų, nes mes vis dar esame labai priklausomi nuo naftos ir dujų“. Tačiau jo bankas bendradarbiaus su pramone, siekdamas sumažinti emisijų kiekį.

„Nors ir pripažįstame, kad iškastinio kuro pramonė per ateinantį dešimtmetį privalo drastiškai sumažinti anglies pėdsaką, ketiname dirbti su jais, o ne prieš juos“, – sakė M. Corbatas.

Praėjusį mėnesį „Citigroup“ pranešė, kad išmatuos ir atskleis emisijas, susijusias su didžiuliu banko skolinimo portfeliu, ir iki 2025 m. sieks finansuoti 250 milijardų dolerių vertės tvarias veiklas, pasiekęs ankstesnįjį tikslą ketveriais metais anksčiau nei buvo numatyta. „Citigroup“ taip pat pridūrė, kad iki metų pabaigos ketina savo pačių įrenginiuose pradėti naudoti tik atsinaujinančią elektros energiją.

„Bloomberg“ surinkti duomenys rodo, kad nuo tada, kai 2015 m. pabaigoje buvo pasirašytas Paryžiaus klimato susitarimas, bankas padėjo sutvarkyti maždaug 167 milijardų dolerių vertės obligacijas ir paskolas energetikos kompanijoms, išskyrus saulės, vėjo ir kitų atsinaujinančių šaltinių energijos gamintojus. Tik „JPMorgan Chase & Co.“ ir „Wells Fargo & Co.“ padėjo gauti daugiau lėšų korporatyviniams teršėjams.

„Citigroup“ jau pažadėjo per ateinančius 10 metų nebeteikti finansinių paslaugų terminės anglies gavybos kompanijoms ir įsipareigojo nutraukti finansavimą naftos ir dujų žvalgybai ir gavybai Arktyje.