Singapūro nacionalinė vandens agentūra PUB vasario 10 d. leido „Sembcorp“ statyti saulės jėgainę Tengeh rezervuare Tuase. Projektas turėtų būti baigtas ateinančiais metais. Ši jėgainė turėtų pagaminti tiek elektros energijos, kad pakaktų ja aprūpinti maždaug 16 tūkst. keturių kambarių butų.

Taip pat tikimasi, kad šis projektas leis sumažinti anglies dvideginio išmetimo apimtis maždaug 32 kilotonomis per metus, o tai prilygtų 7 tūkst. automobilių pašalinimui iš Singapūro kelių.

PUB skelbia, kad „Sembcorp“, konkurse dėl galimybės įrengti jėgainę nurungusi tris vietos ir užsienio kompanijas, naudoja „itin efektyvias“ paneles, kurios bus išdėstytos taip, kad būtų užtikrintas maksimalus energijos generavimas. Jėgainės pajėgumas sieks 60 MWp ir patenkins 7 proc. PUB energijos poreikio.

PUB skelbia, kad pagamintą žaliąją energiją ji naudos savo atliekamiems vandens valymo procesams.

„Sembcorp“ valdo saulės jėgainių daugiau nei 1500 vietų visame pasaulyje.

Plūduriuojanti saulės jėgainė

Apie Tengeh rezervuaro projektą Singapūro aplinkosaugos ir vandens išteklių ministras Masagos Zulkifli paskelbė pernai per vieną konferenciją ir sakė, kad šis projektas yra dalis Singapūro strategijos kovai su klimato kaita.

Singapūro vyriausybė taip pat praėjusiais metais pranešė, kad šalis ketina elektros gamybos apimtis panaudojant saulės energiją iki 2030 metų padidinti septynis kartus. Šiuo metu tokia energija patenkina 4 proc. šalies bendro elektros energijos poreikio.

Anot ministro, Singapūras ketina ne tik daugiau gamintis elektros iš saulės energijos, bet ir planuoja lakiuosius pelenus panaudoti statybinėms medžiagoms, o maisto atliekas naudoti žemės ūkio sąnaudoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)