„Dovanojamo vaisto veiklioji medžiaga meldonis optimizuoja organizmo deguonies panaudojimą, didina fizinio krūvio toleranciją ir gerina širdies darbą. Žmonėms, sergantiems širdies kraujagyslių ligomis, virusiniai susirgimai yra ypač pavojingi, kadangi širdies ligoms paveikus kraujo apykaitą, pasireiškia deguonies stoka visam organizmui. Pasaulyje siaučiantis COVID-19 virusas gali sukelti sunkų plaučių uždegimą, dar labiau pasireiškia deguonies trūkumas, todėl tokiems pacientams meldonis yra ypač reikalingas“, – aiškina AB „Grindeks“ filialo Lietuvoje rinkodaros vadovė Jūratė Černiauskienė.

„Grindeks“ filialo Lietuvoje vadovas Aurimas Motiejūnas pasakoja, kad Lietuvoje, prasidėjus pandemijai, šalies gydymo įstaigos kreipėsi į farmacininkus su prašymu gauti meldonio paramą.

„Iš Lietuvos gydymo įstaigų sulaukę ne vieno prašymo padėti, išsiaiškinę, koks poreikis yra reikalingas, kokios yra mūsų galimybės bei kaip galėtume pristatyti vaistus, nusprendėme, kad esame pajėgūs padovanoti 17 tūkstančių ampulių. Kadangi bendrovė yra latviško kapitalo, kaimynų bėdos latviams nėra svetimos, todėl įmonės vadovai pakankamai greitai suprato, kokie yra lūkesčiai ir su kokiomis problemomis šiomis savaitėmis susiduria Lietuvos medicinos įstaigos“, – pasakoja A. Motiejūnas.

„Grindeks“ nuotr.

Jau šią savaitę vaistų siunta pasieks Kauno klinikas, Klaipėdos universitetinę ligoninę, Vilniaus Santaros klinikas ir kitas šalies gydymo įstaigas.

„Į pagalbą transportuojant vaistus pasikvietėme savo partnerius Lietuvoje – didmeninės vaistų prekybos įmonę „Armila“, kurie meldonio ampules pristatys į Lietuvos ligonines.

Ne paslaptis, kad būtent infekuoti COVID-19 ir širdies kraujagyslių ligomis sergantys žmonės patenka į padidintos rizikos grupę,“ – sako A. Motiejūnas.

Pasak jo, šiuo sudėtingu periodu yra svarbu, kad ne tik farmacininkai, bet ir visuomenė būtų suinteresuota kovoti su pandemija.

„Visi sėdime vienoje valtyje: tiek vaistininkai, tiek medikai, tiek ir visuomenė. Kiekviena įmonė, kiekvienas asmuo, prisideda kaip gali: kas parūpindami reikiamas apsisaugojimo priemones, kas vaistus, o kas tiesiog likdami namuose. Visi esame žmonės ir visiems mus svarbu, kad ši situacija kuo greičiau baigtųsi, o gyvenimas grįžtų į savas vėžes“, – sako „Grindeks“ filialo Lietuvoje vadovas.

Anot jo, „Grindeks“ ir toliau išlieka socialiai atsakingi ne tik padėdami medikams, bet ir šviesdami visuomenę apie teisingą vaistų vartojimą.

„Grindeks“ nuotr.

„Mūsų įmonė yra socialiai atsakinga ne tik ekstremalių situacijų metu, bet ir visais kitais atvejais, kai yra reikalinga parama medicinos įstaigoms ir visuomenei. Visada ieškome būdų ir galimybių prisidėti – ar tai būtų edukacinės programos medikams, parama vaistais gydymo įstaigoms, ar šviečiamoji veikla visuomenei“, – teigia A. Motiejūnas.

Apie „Grindeks“:

Beveik prieš 70 metų Latvijoje įkurta įmonė dabar yra viena didžiausių šios šalies vaistų gamintoja. Daugiau nei 1400 „Grindeks“ koncerno darbuotojų kiekvieną dieną užtikrina aukštos kokybės, efektyvių ir šiuolaikinių etinių bei generinių vaistų ir aktyviųjų farmacinių medžiagų tyrimus, gamybą, pardavimus.

Akcinės bendrovės „Grindeks“ atstovybė Lietuvoje buvo įkurta 1997 metais, vėliau reorganizuota į filialą. Per 23 sėkmingo darbo metus Lietuvoje bendrovės produkcija tapo žinoma, apyvartos stabiliai auga. Įmonė veiklą vykdo laikydamasi visų tarptautinių kokybės standartų, o susidomėjimas „Grindeks“ produktais pasaulyje nuolat auga – 2019 metais produkcija buvo eksportuojama į 84 valstybes.