„Tai laikas, kuris patikrins ne tik mūsų atsparumą krizei, bet ir moralines vertybes, partnerystės suvokimą versle ir valstybiniame sektoriuje. Su iššūkiais susidursime absoliučiai visi, klausimas tik, ar tuo stengsimės naudotis, ar ieškosime sprendimų visi kartu padaryti kiek įmanoma daugiau gerų darbų. „SEB arenoje“ įsikūrusio viešbučio kambarius savivaldybei teikiame neatlygintinai. Raginame ir kitus viešbučių savininkus bei valdytojus pasekti mūsų pavyzdžiu. Nuo kiekvieno iš mūsų sprendimo priklausys, kada suvaldysime situaciją šalyje“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Viešbutyje dirba dešimt „Darnu Group“ darbuotojų, kurie užtikrina atvykstančiųjų apgyvendinimą, bendrų patalpų valymą, inventoriaus papildymą ir reikalingą logistiką. Darbuotojai rūpinasi maksimaliu gyventoju komfortu tiek, kiek leidžia sąlygos: viešbučio svečiai aprūpinti indais, karštais gėrimais, jiems paruošta visa aktuali informacija apie karantiną. Maistą gyventojams tiekia Vilniaus miesto savivaldybė. Įmonės darbuotojai aprūpinti visomis reikiamomis apsaugos priemonėmis, laikosi būtinų rekomendacijų ir dirba išskirtinai tik šiame objekte.

„Esame pasiruošę, jei tik bus poreikis ir situacija šalyje blogėtų, savo lėšomis „SEB arenoje“ įkurti ir gydymui bei ligonių priežiūrai reikalingas patalpas – laikiną ligoninę, kur medikai teiktų būtiną pagalbą sergantiems“, – sako įmonės generalinė direktorė.

Į Vilnių jau keliauja būtini plaučių ventiliacijos aparatai

„Darnu Group“ kartu su „Mediafon“, „Aprangos“ grupe, „Mitnija“ ir „MV GROUP“ – pasirašė sutartį dėl dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų pirkimo ir padovanojimo Vilniaus miesto savivaldybei.

„Kartu su kolegomis reagavome į pranešimus, kad Lietuvoje sparčiai daugėjant COVID-19 virusu užsikrėtusių gyventojų ir vis dažniau pasigirstant neraminančioms specialistų prognozėms dėl ateities, medikai gali pritrūkti savo darbo įrankių, o sveikatos įstaigos – būtinos aparatūros“, - sako S. Survialitė-Mekionienė.

Įmonių nupirktus penkis dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus „Crossvent 3+“, kainuojančius beveik 50 tūkst. eurų, sostinės savivaldybė perleis didžiausią poreikį turinčioms gydymo įstaigoms.

Vilniaus miesto savivaldybės plaučių ventiliacijos aparatų rezervacijos galiojo labai trumpą laiką, todėl reikėjo itin skubios reakcijos ir veiksmų, kad aparatai būtų nupirkti per parą. Įmonių darbuotojai tikisi, kad dovanojami aparatai prisidės prie sergančiųjų sveikimo ir pravers sveikatos įstaigoms jų kasdieniame iššūkių kupiname darbe, taip pat ragina kiekvieną prisidėti šiuo sudėtingu metu tuo, kuo gali: savo laiku, darbu, parama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)