„Siekdami prisidėti prie pandemijos suvaldymo Lietuvoje, tam nukreipėme geriems darbams įkurtos iniciatyvos lėšas“, – sakė „Icor“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Įmonių grupė jubiliejų ketino pažymėti įgyvendindama įvairias socialines iniciatyvas skirtinguose šalies miestuose. Į šią veiklą įsitraukę grupės įmonių darbuotojai siūlė įvairiausias paramos kryptis, o vėliau balsavo už būsimas socialines iniciatyvas.

„Realybė pakoregavo fondo planus. Šiandien, kaip ir kitos verslo organizacijos, patiriame rimtų išbandymų, tačiau jaučiame pareigą prisidėti prie kovos su viruso pasekmėmis“, – teigė A. Janukonis.

Andrius Janukonis

Kompanija „Mano būstas“ iniciatyvos „Mums svarbu!“ lėšomis atliks visapusišką dezinfekciją tose daugiabučių namų laiptinėse, kurių gyventojams nustatyta viruso infekcija.

Grupės įmonės „Axioma Metering“, „Axioma Servisas“ ir „Axis Tech“ parems kovoje su virusu medikams būtiniausios aparatūros įsigijimą.

„Axioma Metering“ organizuoja dviejų komplektų aukštos tėkmės sistemų pirkimą Kauno klinikoms, vaikų intensyvios terapijos skyriui. Ši įranga klinikoms bus reikalinga ir pasibaigus pandemijai. „Axis Tech“ parūpins Vilniaus Santaros reanimacijos skyriui reikalingos įrangos.

Iniciatyvos „Mums svarbu!“ lėšomis taip pat bus užsakyta reikiamų apsaugos priemonių ir įrangos, skirtos koronaviruso gydymui. Dėl būtiniausios įrangos konsultuojamasi su Vilniaus Santaros ir Kauno klinikų specialistais.

A. Janukonis pabrėžė, kad per 30 veiklos metų „Icor“ tapo į ateitį orientuotu verslu, kuris savo darbe taiko ateities technologijas, investuoja į mokslinius tyrimus, naujų produktų ir paslaugų kūrimą.

Šių krypčių kuriamą naudą galima įvertinti ir globalios krizės akivaizdoje. Vienas iš pavyzdžių – mobilioji aplikacija „eBŪSTAS“. Kol Lietuvoje paskelbtas karantinas, daugiabučių priežiūros įmonė „Mano BŪSTAS“ savo klientus kviečia nuotoliniu būdu spręsti būsto priežiūros klausimus. Saugiai – neišeinant iš namų.

Prie karantino prisideda ir ultragarsiniai bendrovės „Axioma Metering“ skaitikliai, kurių duomenys nuskaitomi be žmogaus įsikišimo.