Grakštumas, tikslios kūno linijos buvo labai vertinami senovės Egipte, kūno grožiu žavėjosi ir senovės graikai. Išplitus krikščionybei, nuogumą imta sieti su šėtono veikla, jis buvo tapatinamas su pasileidimu.

Ilgiausiai nuogumą toleravo Šiaurės tautos, kur net iki šešiolikto amžiaus vyrai ir moterys kartu maudėsi pirtyse. Renesanso laikais suknelėse atsirado dekoltė, tačiau net devyniolikto amžiaus pabaigoje žmonės miegodavo su rūbais ir tik lytinio akto metu šiek tiek apsinuogindavo.

Viskas pasikeitė praėjusiame amžiuje - moralės normos pasidarė daug laisvesnės ir vėl pradėta žavėtis nuogo kūno grožiu - atsiranda mini suknelės, atviri maudymosi kostiumėliai, pradedami siūti pusiau permatomi rūbai… vėl tapo įprasta miegoti nusirengus ir ne nudistams…

Beje, nudistai paiso kitų žmonių nuomonės, pasirinkimo laisvės ir būna nuogi tik savo bendrijoje, tarp šeimos narių, - seksualumas čia “nustumiamas” į antrą planą, nes taip įprantama prie nuogo kūno, kad jis seksualiai nejaudina.

Joms apie nuogumą

Dauguma žino, jog moterys mėgsta degintis nuogos, nes daugiau dėmesio skiria savo kūnui – deginantis nuogai, kūno spalva lieka vienodai graži, be to, nereikia dėvėti nuolat veržiančių drabužių. Tuo tarpu apsinuoginimas namuose, anot seksologų, priklauso nuo sutuoktinių tarpusavio santykių. Tai ne tik įprotis laikytis ypatingos kūno higienos. Nesidrovinčios nuogumo moterys paprastai daugiau dėmesio skiria gerai kūno formai palaikyti, kūno kultūrai.

Tačiau nuogumas neturi didelės įtakos moterų seksualiniam susijaudinimui. Savo kūną moteris linkusi vertinti grožio atžvilgiu, o nuogas vyro kūnas moterims daugiau kelia estetinį pasitenkinimą nei geismą. Be to, teigia seksologai, nuogumas byloja, jog moteris pasitiki šalia esančiu vyru ir jaučiasi saugi, yra tikra, jog netaps prievartos auka.

Jiems apie nuogumą

Vyrų paplūdimiai nepopuliarūs. Gal todėl, kad jie daug mažiau domisi savo kūno grožiu. Tačiau seksologai teigia, jog buvimas nudistų pliaže vyrams gali sukelti prieštaringus jausmus - viena vertus, galima grožėtis gražiomis nuogomis moterimis, kita vertus - buvimas tokiame paplūdimyje įpareigoja, nes seksualinis susijaudinimas čia visiškai neleistinas.

Kadangi vyro nuogo kūno grožis nėra tokia vertybė, jis nesusilaukia tokio susidomėjimo kaip moters. Nors kita vertus, pasiryžimas nusirengti vyro akivaizdoje labai vertinamas, net jei jis nesibaigia seksu. O namuose nuogumas, seksologų teigimu, sudrausmina ir šiek tiek atšaldo jausmus, nes nuogas kūnas atrodo lengvai pasiekiamas ir todėl praranda įdomumą.