Praktikų metu, kurios organizuojamos liepos-lapkričio mėnesiais, studentai dirbs laboratorijose, bibliotekose, mokslo centruose ar lauko ekspedicijose, vadovaujami aktyviai dirbančių mokslininkų ar tyrėjų.

Naujovė yra tai, jog praktiką galima bus atlikti ne tik valstybiniuose mokslo institutuose bei universitetuose, bet ir privačiose aukštosiose mokyklose, aukštųjų technologijų kompanijose, vykdančiose mokslinius tyrimus ar eksperimentinę plėtrą. Praktikos trukmė - 9 savaitės.

Atvirą konkursą laimėjusiems studentams bus skiriama 1500 Lt finansinė parama. Studentams, atvykusiems iš kitų regionų, bus kompensuojamos (iš dalies; 100-200 Lt) išlaidos pastogei praktikos metu. Studentai norintys dalyvauti atvirame konkurse praktikos vietai laimėti, turėtų apsilankyti internetiniame puslapyje www.lmt.lt/praktika kuriame paskelbta informacija apie praktikos vadovus, jų siūlomas mokslinės praktikos temas bei konkrečius laikus.

Užpildydami paraiškos anketą studentai jau šiandien gali kreiptis į praktikos vadovus, o pastariesiems sutikus priimti studentą praktikai, bus pasirašyta trišalė sutartis tarp studento, vadovo institucijos ir Lietuvos mokslo tarybos.

Pretenduoti į praktikos vietas gali visi Lietuvos studentai, nepriklausomai nuo to, kokioje aukštojoje mokykloje jie studijuoja. Vienintelis griežtas reikalavimas – studento pažangumas. Paskutiniųjų dviejų semestrų vidurkis (pirmakursiams – pirmojo semestro vidurkis) negali būti mažesnis nei aštuoni.

“Studentų mokslinių praktikų projektas“ finansuojamas iš Europos Sąjungos Socialinio fondo ir iš valstybės biudžeto.