Žurnale "Aerzte Zeitung" straipsnį paskelbę Ulmo vaikų ir paauglių adipozės (nutukimo) darbo grupės medikai tvirtina, kad tokių vaikų mityba turi būti taip sureguliuota, kad maistas būtų mišrus, jame būtų daug augalinių baltymų, vidutinis kiekis gyvulinių baltymų ir labai nedaug riebalų bei cukraus.

Fizinių pratybų reikia daugiau - sporto ir judrių žaidimų. Šiuo metu statistika rodo, kad Vokietijoje nuo 10 iki 50 procentų vaikų turi antsvorio.

Šiai problemai spręsti medikai taip pat siūlo rengti seminarus tėvams ir vaikams, ypač tiems, kurie jau kenčia nuo nutukimo. Tokiose paskaitose būtina išnagrinėti ir nevykusius klaidingus svorio mažinimo būdus.

Gydymui turi įtakos ir fiziniai veiksniai, taip pat vaikų ir jaunuolių pasitikėjimo savimi ugdymas. Minėtoji medikų grupė turi savo tinklapį internete (http:www.a-g-a.de), kuriame galima rasti daugiau informacijos apie grupės veiklą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją