„Net nežiūrėjęs į kompiuterį gali pasakyti, kad šios studijų programos – pačios populiariausios. Jau seniai kalbama apie tai, kad abiturientams reikėtų rinktis įvairesnes specialybes, bet atrodo, kad tradicinio „gero pasirinkimo“ supratimo nepavyksta „išmušti“, - DELFI sakė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMABPO) valdybos pirmininko pavaduotojas Saulius Raila.

Nuo gegužės priimamus prašymus dalyvauti bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas iki šio penktadienio pateikė 10 103 jaunuoliai. 58,98 proc. jų rinkosi socialinius mokslus.

Tai absoliučiai sutampa su ankstesnių metų tendencijomis. 2005 metais socialinius mokslus rinkosi 60,36 proc. jaunuolių.

Pernai daugiausia abiturientų prašymuose dalyvauti bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas pirmuoju numeriu minėjo Vilniaus universiteto siūlomas ekonomikos, teisės, vadybos ir verslo administravimo, politikos mokslų, medicinos, žurnalistikos studijų programas.

Septintoje-dešimtoje dažniausiai pirmuoju numeriu minimų studijų programų vietoje buvo teisė ir policijos veikla Mykolo Romerio universitete, statybos inžinerijos studijos Vilniaus Gedimino technikos universitete ir medicina Kauno medicinos universitete.

Įdomu tai, kad pirmuoju numeriu nurodytų studijų programų dešimtukas labai skyrėsi nuo dažniausiai minimų programų dešimtuko. Prašymuose dažniausiai minėta Vilniaus Gedimino technikos universiteto siūloma įstaigų vadyba. Antroje dešimtuko vietoje - vadyba ir verslo administravimas Vilniaus universitete, trečioje - verslo vadyba Gedimino technikos universitete.

4-5 populiariausių studijų programų dešimtuko vietoje buvo viešasis administravimas M.Romerio universitete ir nekilnojamojo turto vadybos studijos Gedimino technikos universitete. Kiek mažiau abiturientų minėjo teisės ir valdymo studijų programą M. Romerio universitete bei teisę ir ekonomiką Vilniaus universitete.

Devintoje dešimtuko vietoje buvo, vėlgi, teisės studijos M. Romerio universitete ir verslo administravimas Kauno technologijos universitete.

Šiais metais prašymai dalyvauti bendrajame priėmime į 16 universitetų ir Vilniaus kolegiją priimami iki liepos 21 dienos.