Sūrskis:
O klausyk, kažin kaip vokiškai juodkalniečiai vadinasi?

Mauzeris: Švarcbergiai. Žinai, Sūrski, dar vieną pletką – Afrikoj bus įkurta dar viena nauja valstybė, kur tai tarp Sudano ir Namibijos ir vadinsis Žirafos kremzlės krantas, kas prancūziškai vadinsis Cot de Jiraf diVuar.

Sūrskis: O ant kokio politinio pagrindo ši valstybė kursis?

Mauzeris: Girdėjau pletko tęsinį, kad socdemų partija kreipėsi į Jungtines tautas, kad būtų įkurta nauja valstybė, kad būtų kur išsiųsti J.Bernatonį ambasadorium.

Sūrskis: O tai, klausimas, kokio velnio J.Bernatonio į Juodkalniją nesiunčia?

Mauzeris: Per arti. Be to Monte Negro šalyje Monte Ryžo baisiai kontrastuoja.

Sūrskis: Nu faktiškai visiems labai gerai būtų, jeigu J.Bernatonis ambasodoriautų Žirafos kremzlės krante. Mėnesiais medžiotų ir B.Bradauskas, ir A.Brazauskas, ir A.Macaitis, ir J.Milašauskas su lempa žirafą nurėžtų. Net K.Bobelis sudalyvautų: sėdi ant neštuvų, du negrai neša, o K.Bobelis pleškina zebrus.

Mauzeris: O J.Bernatonis, apsirengęs nendrių sijonu, šašlyką kepa iš krokodilo sprandinės.

Sūrskis: Jo, ir pagaliau būtų įgyvendintas Pakšto planas perkelt Lietuvą į Afriką.

Mauzeris: Bent jau nomenklatūrinę jos dalį.

-----------------------------------

Sūrskis: Mauzeri, atsibodo ta politika, pakalbėkim...apie....apie...gamtą.

Mauzeris: Nuo kurios vietos pradėsim.

Sūrskis: Reikia iš toli pradėti, bo iš toliau geriau matos. Tad pradėsim nuo Nidos. Neduoda Lietuva ramiai A.Brazauskui pensijoj pabūti.

Mauzeris: O prie ko čia Nida ir jos gamta.

Sūrskis: Laukiau šito klausimo, kandus klausimas. Nidoje prasidėjo uodų ir mašalų antplūdis tokio dydžio, kad net stora A.Brazausko skūra neatlaikė. Grįžo ekspremjeras į Vilnių.

Mauzeris: O kodėl tų uodų Nidoje koks komunalininkas nenupurškė su kokiu uodų debesiu?

Sūrskis: Oi, kolega, jokiais būdais negalima. Išklausykite teoriją: vis žmonės apie savo vaikus, anūkus ir proanūkius sako – „čia mano kraujas“.

Mauzeris: Nu žinau. Taip ir yra.

Sūrskis: Nu tai uodas, pritraukęs Braziaus kraujo, pridėjęs kiaušinių ir išritinęs uodukų elementariai gali sakyti, kad tai Braziaus kraujas. O kadangi Brazius Nidoje atostogauja 50 metų, iš kurių 15 Nepriklausomoj Nidoj, tai eventualu, kad visa Nidos uodų populiacija yra Brazauskų giminės, jų kūnas ir kraujas.

Mauzeris: Klausyk, Sūrski, tai mes čia išvystėm rimtą neodarvinistinę teoriją: uodo piktumas priklauso nuo to, kieno kraują geria.

Sūrskis: Vo, vo, vo. Galima sakyti, kad ekspremjeras iš Nidos pabėgo nuo savų kraujasiurbių, o sostinėje laukia kiti savi kraujasiurbiai.

Mauzeris: Ale, uždaras gamtos ratas – niekur nepabėgsi...

Norite pasiūlyti idėjų "Dviračio šou"? Rašykite - dviratis@lnk.lt