Valstijos aplinkos ministras Markas McGowanas raštu kreipėsi į gynybos ministrą Brendaną Nelsoną ir paprašė leisti rupūžėms naikinti pasikviesti karius, dislokuotus kaimyninėje Šiaurės teritorijoje.

"Šiaurės teritorijoje dislokuota didesnė armija nei bet kurioje kitoje Australijos dalyje, - nacionaliniam radijui teigė M.McGowanas. - Sieksime, kad Sandrauga (federalinė vyriausybė) padėtų mums kovoti su šia baisia grėsme natūraliai Vakarų Australijos gyvūnijai".

Iš Pietų Amerikos atvežtos rupūžės "Bufo Marinus" šiaurės rytinėje Kvinslendo valstijoje buvo įveistos praėjusio amžiaus ketvirtąjį dešimtmetį tam, kad pažabotų kitus kenkėjus - vabalus, naikinusius cukranendrių laukus, vešinčius šiaurinėse atogrąžų pakrantėse.

Tačiau dabar rupūžių prisiveisė milijonai. Per Šiaurės teritoriją jos plinta į vakarus ir paskui save palieka nusiaubtas šalies ekosistemas.

Šios rupūžės ant nugarų turi maišelius su itin stipriais nuodais, nuo kurių per kelias minutes nusibaigia krokodilai, gyvatės ar kitokie plėšrūnai.

Iki šiol visi bandymai pažaboti rupūžių plitimą buvo bevaisiai.