Aistra rūbams

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė Dalia Kužmarskytė neslėpė jaučianti silpnybę drabužių pirkimui. „Turiu daug rūbų, bet vis nėra kuo apsirengti. Vyras nuolat priekaištauja, kad aš vis perku ir perku“, - atviravo pašnekovė.

Pirkinius jai yra tekę netgi slėpti nuo vyro, kuris teatre dirba muzikantu. „Kartą gavusi atlyginimą išleidau apie 1500 litų, kol vyras nespėjo pastebėti“,- nusijuokė ji.

Vyrui solistė drabužius taip pat parenka. „Jis visiškai pasikliauja mano skoniu. Be manęs įsigyja tik kojines“,- tikino ji.

D.Kužmarskytė teigė neperkanti brangių vienetinių rūbų, o ieškanti įdomesnių, kurie tiktų prie jos stiliaus.

Solistė mėgsta aplankyti populiarias „Maršals“ parduotuves viešnagių Amerikoje metu. Jose solistė įsigyja naujų nukainotų rūbų iš bankrutavusių parduotuvių.

Maisto parduotuvėse D.Kužmarskytė lankosi padainavusi po rytinės repeticijos, kai grįžta namo.

Nešasi sąrašėlį

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius sprendimus, kada ir ką pirkti, priima pats. Jis teigė, kad dizaino specialistų pagalbos neprašo. „Konsultuojuosi su veidrodžiu ir žmona“,- juokavo meras.

Patarimų, ką pirkti, meras sakė negailįs ir žmonai. Sklando gandai, kad vyras jai parenka net rūbų spalvą. „Jos sprendime mano balsas yra lemiamas“,- atviravo R.Taraškevičius.

Nijolės Taraškevičienės nevargina ir maisto produktų paieška. Tuo pasirūpina R.Taraškevičius, kuris yra ne tik miesto, bet ir šeimos galva. „Stengiuosi, kad žmonai nereikėtų tampyti nešulius“, - paaiškino jis.

Rinkdamasis pirkinius meras dažniausiai vadovaujasi savo nuožiūra. Tačiau kartais prekybos centre jį galima išvysti su žmonos sudarytu pirkinių sąrašu.

„Man gražu stebėti vyrus su tokiais lapeliais rankose“, - šyptelėjo jis.

Prekybos centruose R.Taraškevičius nevengia su jį atpažinusiais klaipėdiečiais pasikalbėti apie kainas ir prekes.

Rūpinasi žmona

Klaipėdos universiteto rektorius Vladas Žulkus nemėgsta lankytis parduotuvėse. Apsipirkti jis einąs, kai prikalbina žmona.

Kartais į rūbų parduotuvę jį lydi ir sūnus. „Jo požiūris šiek tiek jaunatviškesnis“,- neslėpė rektorius.

V.Žulkus prisipažino, jog drabužius perka tik tada, kai žmona įrodo, jog tai yra verta daryti. Įsigydamas rūbus rektorius į kainą nežiūri. Jam svarbu drabužio kokybė.

Pirkti rūbų ir avalynės rektorius vyksta maždaug kartą per pusmetį. Išlaidos perkopia per tūkstantį litų.

V.Žulkus maistą perka Palangos prekybos centre „Maxima“, kur užsuka grįždamas iš darbo. Ką nupirkti, jis žino, tačiau kaskart skambina žmonai ir klausia, ar bus specialių pageidavimų.

Bet kaip atrodyti negali

Klaipėdos dramos teatro aktorius Vytautas Anužis teigė, jog apsipirkimas jam yra įkvėpimo nekeliantis darbas. „Tačiau tokia mano profesija, ir aš negaliu nekreipti dėmesio į tai, kaip atrodau“, - tikino jis.

Sportinių stilių mėgstantis aktorius tikino naujus rūbus ir avalynę einąs pirkti tik, kai prispiria reikalas - susidėvi batai arba prayra švarko ar megztinio rankovė.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas pirmenybę teikia ne madingiems, bet tvarkingo žmogaus įvaizdį formuojantiems rūbams. Į pamėgtas „Boss“, „Baltman“ parduotuves jis užsuka neplanuotai ir pirkinius renkasi ilgai nesvarstydamas. „Kai ko nors imi ieškoti - dažniausiai nerandi“, - pastebėjo jis.

Kostiumams S.Dobilinskas išleidžia nuo 700 iki tūkstančio litų. „Kiti daiktai yra pigesni“, - teigė jis.

Maisto produktų pirkimu direktoriaus šeimoje dažniausiai pasirūpina žmona. „Kartais ir mane į kompaniją pasiima“, - neslėpė vadovas.

„Maxima“ ar „Iki“ parduotuvėse S.Dobilinską su žmona galima išvysti vėlyvais vakarais arba savaitgaliais.

Į etiketę nežiūri

Dainininko Andriaus Rimiškio apsipirkimo įpročių nepakeitė staigus populiarumas ir finansinės padėties pasikeitimas. „Pirkdamas niekada nežiūrėjau ir nežiūriu į etiketes. Pamatau ką nors gražaus ir perku“, - teigė jis.

Pirkimas dainininkui nėra pramoga ir naują rūbą jis įsigyja tik susidėvėjus senajam. Iš Rokiškio rajono, Južintų kaimo, į Klaipėdą atvykęs jaunuolis ypač mėgsta apsipirkti mažesnėse parduotuvėse.

Sceniniai dainininko rūbai nėra išskirtiniai, jis jų specialiai neužsako. Įvaizdžiu rūpintis jam padeda prodiuseriai ir draugė - „Tina Dance“ šokėja Vaida Pužaitė. „Populiarumas dar nereiškia, kad privalai turėti vienetinį rūbą. Nevažiuoju į kitas šalis ieškoti išskirtinių drabužių“, - tikino Andrius.

Nepasikeitė ir vaikino maisto pirkimo įpročiai. Dainininkas vis dar pats vaikšto į parduotuves.

Jis pasakojo dėl laiko trūkumo nueinantis užkąsti į kavines, tačiau pasiilgstantis paprasto maisto bei valgymo namuose.