Jo tikslas - skatinti mokinius domėtis Lietuvos naryste ES bei puoselėti jaunimo kūrybingumą, taip pat fotografijos meno pagalba populiarinti Lietuvos kaip ES valstybės ir jos žmonių vertybes. Minėtu konkursu kartu prisijungta ir prie Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje renginių apie Europos Sąjungą.

Konkurse dalyvavo daugiau kaip 50 mokinių iš įvairių Lietuvos mokyklų, jie iš viso organizatoriams atsiuntė apie 100 fotografijų. Jaunųjų fotografų darbus vertino Lietuvos fotomenininkų sąjungos atstovai.

„Manau, kad žmonių pilietiškumą bei socialinį aktyvumą reikia pradėti ugdyti jau mokyklos suole. Tikiu, kad tokie konkursai skatina jaunimą domėtis mūsų šalies naryste Europos Sąjungoje. Šiame fotografijos konkurse kiekvienas mokinys galėjo išreikšti save kaip pilnateisis Europos Sąjungos pilietis“, - po konkurso nugalėtojų apdovanojimo sakė Š.Birutis. Jis taip pat pastebėjo, kad fotografijose atsispindėjo ir socialinės Lietuvos problemos – jaunimo išvykimas gyventi svetur, sunki kaimo žmonių buitis.

Konkurso rezultatų paskelbimas bei laimėtojų apdovanojimas įvyko birželio 10 dieną. Baigiamajame susitikime televizijos bokšto restorane „Paukščių takas“ jaunuosius fotografus pasveikino Š. Birutis bei Lietuvos moksleivių sąjungos atstovas. Apdovanojimo ceremoniją paįvairino gido pasakojimas apie Vilniaus televizijos bokštą ir žvilgsnis į sostinę iš 165 metrų aukščio.

Pagrindinis konkurso prizas - Europos Parlamento nario Šarūno Biručio rengiama kelionė į Parlamentą Briuselyje, atiteko penkiems fotografijos konkurso nugalėtojams. Laimėtojai, vykdami į Europos Parlamentą, taip pat aplankys Prahą, Paryžių bei Berlyną. Ši kelionė rudenį laukia pirmosios vietos nugalėtojo uteniškio Igno Jurkyno, antrosios vietos laimėtojos Martinos Kancytės iš Šiaulių, trečiosios vietos nugalėtojos vilnietės Giedrės Uldukytės, už europitiškiausią idėją ir eurpietiškiausią nuotrauką apdovanotų Eimantės Geležauskaitės iš Marijampolės ir Lauros Karpavičiūtės iš Birštono.

Knygomis apie Europos Parlamentą, marškinėliais su Europos Sąjungos simbolika bei kitais suvenyrais buvo apdovanoti mokiniai už meniškiausias fotografijas ir jose išreikštas geriausias idėjas. Visi konkurso dalyviai gavo atminimo dovanėles.

Lietuvos moksleivių sąjungos atstovė Ada Mockutė džiaugėsi dalyvių gausa bei fotografijų išskirtinumu.

„Tokie konkursai yra galimybė kiekvienam mokiniui, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos ar pomėgių, parodyti savo meninius sugebėjimus. Tikiuosi, kad tokie konkursai vyks vis dažniau, o dalyvių skaičius augs“,- sakė A.Mockutė