Jose patyrę bei autoritetingi teisės ekspertai apžvelgs aktualią teisės aplinką mūsų šalyje. Apžvalgos bus rengiamos pagal „Valstybės žinias“ ir jose paskelbiamus bei įsigaliojančius teisės aktus.

Teisininkai pateiks teisės aktų pavadinimus, numerius, datas bei trumpus esminius jų aprašus, nurodančius svarbiausius tų teisės aktų teiginius ir naujoves.

„Nekilnojamasis turtas šiandien yra labai aktuali tema dažnam mūsų klientui. Turėdami gerus šio sektoriaus teisės specialistus, mes siekiame padėti klientams patogiau sekti pokyčius šios rinkos teisiniame reglamentavime. Juolab, kad nekilnojamojo turto rinkos aktyvumas sukelia naujas teisines situacijas, nuolat atsiranda teisiniai precedentai – išleidžiami nauji teisės aktai, keičiami ir pildomi senieji, formuojasi atitinkama teismų praktika. Tikimės, kad mūsų specialistų parengtos savaitinės apžvalgos padės pastebėti svarbius pasikeitimus“, - sakė advokatų profesinės bendrijos „Jurevičius, Balčiūnas ir Bartkus“ seniūnas Gintautas Bartkus.

Pasak jo, teisinės nekilnojamojo turto rinkos apžvalgos pradėtos rengti advokatų profesinės bendrijos klientų ir partnerių pageidavimu.

„Elektroninio formato leidinys tampa aiškia ir patogia priemone ne tik šalies, bet ir užsienio verslininkams daugiau sužinoti apie Lietuvos nekilnojamojo turto srities teisinę aplinką, sekti aktualią informaciją ir geriau suvokti verslo potencialą bei galimybes. Tai objektyvus teisinės aplinkos pristatymas“, - apžvalgą apibūdino už nekilnojamojo turto sritį atsakingas advokatų profesinės bendrijos partneris Raimundas Jurevičius.

Nekilnojamojo turto srities teisės apžvalgos bus pateikiamos lietuvių ir anglų kalbomis.

Nekilnojamojo turto srities teisės apžvalgos yra ne pirmas tokio pobūdžio advokatų profesinės bendrijos leidinys. Kasmet advokatų profesinė bendrija rengia leidinį „Verslo sąlygos Lietuvoje. Teisės ir mokesčių apžvalga“, periodiškai pateikia teisės apžvalgas.