Kaip BNS pranešė centro direktoriaus pavaduotojas Audrius Ščeponavičius, buvo apklausti 608 gydytojai, slaugytojos ir sanitarai, dirbantys su dezinfekcinėmis medžiagomis. Iš jų 36 proc. kenčia nuo alerginių reakcijų: odos sausėjimo, niežulio, bėrimų, taip pat slogos, akių ašarojimo, kosulio, dusulio.

"Daugiausia alergiškomis tampa slaugytojos ir sanitarai, nes jie mažiau žino, kaip saugiai naudotis tam tikromis dezinfekcinių medžiagų rūšimis", - teigė A. Ščeponavičius.

Pasak jo, alergiją sukelia ir kai kuriose gydymo įstaigose prastai vėdinamos patalpos, netinkamos dezinfekcinių medžiagų laikymo sąlygos. A.Ščeponavičius sakė, jog ši problema egzistuoja visoje šalyje.

"Lietuvos higienos institutas neseniai laboratoriškai ištyrė 300 su dezinfekcinėmis medžiagomis dirbančių medikų odos mėginius ir nustatė, kad net 80 proc. tirtų medikų serga alergine liga arba turi jos simptomą", - kalbėjo gydytojas.

Ketvirtadienį KVSC rengia konferenciją "Dezinfekcijos priemonės ir būdai asmens sveikatos priežiūros įstaigose", kurioje pranešėjai aptars netinkamą dezinfekcinių medžiagų laikymą, naudojimą, medicinos personalo darbo sąlygas, tarsis, kaip pagerinti medicinos darbuotojų sveikatą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją