58 metų ūkininkas meistrauja tradicines vienvietes kartuves, kurios kainuoja 12 tūkst. svarų sterlingų (60 tūkst. litų). D.Lucasas taip pat gamina tai, ką pats vadina multifunkcinėmis egzekucijos sistemomis. Tai kartuvės, skirtos masinėms egzekucijoms, o jų kaina siekia 100 tūkst. svarų sterlingų (500 tūkst. litų).

UŽTIKRINA TVARKĄ

Pagrindiniai D.Lucaso pirkėjai – Libijos ir Zimbabvės vadovai. Šiose šalyse žmogaus teisių situacija yra... na, galima sakyti, kad žmogaus teisės šiose šalyse išvis neegzistuoja.

Ponas Lucasas, buvęs saugos inspektorius, šiuos makabriškus įrenginius pradėjo gaminti prieš dešimt metų. Tokiu būdu jis sugalvojo padidinti savo pajamas, kurias gaudavo iš pašarų drambliams žaliavos auginimo.

D.Lucaso gaminiai – tai atviras pasityčiojimas iš britų politikos, griežtai nepritariančios mirties bausmei, nors pats ūkininkas teigia, kad jo produkcija „padeda užtikrinti tvarką ir įstatymų laikymąsi visame pasaulyje“

„Tu negali kartuvių paimti kaip ginklo ir pradėti jomis šaudyti. Jos tiesiog negali pakliūti į blogas rankas. Peilis gali, o kartuvės – ne!“ – tikino D.Lucasas. „Garantuoju, kad būsi saugesnis vaikščiodamas Libijos gatvėmis, nei gyvendamas čia, Anglijoje. Tai dėl to, kad protingos šalys taiko mirties bausmę! Ir jos juokiasi iš mūsų, nes mes nemokame atgrasyti nuo nusikaltimo“, – nervingai aiškino kartuvių meistras.

SULAUKIA PALAIKYMO

D.Lucasas niekada nebuvo vedęs, bet turi vaikų. Jis gyvena Mildenholo kaime Sufolko grafystėje, kur pelną pradėjo krautis gamindamas stalus, kėdes ir kartuves viduramžių laikus imituojančioms šventėms, festivaliams.

Ūkininkas kartuves eksportuoti pradėjo prieš 10 metų, susipažinęs su vienu verslininku iš užsienio. Nepaisant savo kontroversiško verslo, D.Lucasas tikina sulaukiantis daug susidomėjusių svečių iš visos Anglijos. „Dažniausiai mane aplanko policijos pareigūnai, su kuriais mielai diskutuojame apie mirties bausmę. Jiems tai patinka, nes laisvai reikšti nuomonės apie mirties bausmę policininkai negali. Jų rankas surišo kvaila Vyriausybės politika“, – teigė D.Lucasas.

Ūkininkas apie mirties bausmę mielai pasikalba su visais. „Ateina žmonės, kurių vaikai buvo nužudyti, arba jų žmonos buvo išprievartautos. Jie neturi su kuo pasidalyti savo skauduliais. Todėl aš kalbuosi su jais. Tokia mano misija“, – tvirtino mirties bausmės šalininkas.

ILGAI NESIDŽIAUGS

D.Lucasas labai patenkintas savo „multifunkcinėmis egzekucijos sistemomis“: „Šios grupinės kartuvės, nors ir brangios, bet unikalios. Jos galėtų važinėti iš grafystės į grafystę ir vykdyti teisingumą“.

Vis dėlto kartuvių verslu ūkininkas džiaugsis neilgai. Nuo liepos 31 dienos Europos Sąjungoje bus uždrausta prekiauti tokio pobūdžio įranga.